Kamperen in Brazilië

Ontdek de mooiste plekken van Brazilië en overnacht op unieke campings midden in de natuur. Wie met een tent, camper of caravan op avontuur gaat door het Zuid-Amerikaanse land, maakt een reis om nooit te vergeten.

Kamperen in Brazilië geeft een ultiem gevoel van vrijheid

Stel je eens voor dat je wakker wordt aan de rand van de Pantanal. Of dat je vanuit je camper de zon onder ziet gaan over het strand van Porto Seguro. Of dat je slaapt in een caravan met op de achtergrond het geluid van de beroemde Iguaçu-watervallen. Eén ding is zeker: kamperen in Brazilië geeft een ultiem gevoel van vrijheid.

Kamperen in Brazilië betekent strand, watervallen en eindeloze natuur!

Of je nu houdt van kamperen aan zee of in de jungle: Brazilië heeft voor iedereen wat wils. Wat dacht je van de volgende campingspots:


#1 Kamperen aan het strand van Porto Seguro, Bahia

Pal aan het strand van Porto Seguro, Bahia zijn luxe campings te vinden met plaats voor campers, caravans en tenten. Een heerlijke plek aan de oostkust van Brazilië, waar je volledig tot rust komt. Wist je trouwens dat op dit strand de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral in 1500 voor het eerst voet aan wal zette?

Porto Seguro Bahia

Porto Seguro is een havenstad in het oosten van Brazilië, in de deelstaat Bahia. De stad is vooral bekend van de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares

#2 Bijzondere kampeerplek in Pantanal, Mato Grosso do Sul

De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en één van de meest bijzondere plekken om te kamperen. Naast de rivier Abobral ligt een bijzondere kampeerplek waar je met een tent kan staan of in een houten blokhut kan overnachten. Je gaat hier helemaal ‘back to basic’ in een prachtig groene omgeving.

Toekan in Brazilie

Een toekan in het nationaal park Foz do Iguacu in Brazilië

#3 Slapen naast de Iguaçu-watervallen in Foz de Iguaçu, Paraná

Op slechts zes kilometer afstand van de wereldberoemde watervallen van Iguaçu, zijn verschillende campings gevestigd waar je met een tent, camper of caravan terecht kan. Ontwaak ’s ochtends te midden in de natuur en geniet van het prachtige gezang van tropische vogels. Breng een bezoek aan de imposante watervallen en het uitgestrekt nationaal park Iguaçu.

#4 Kamperen aan de groene Costa Verde, Rio de Janeiro

De groene kust van Brazilië, de Costa Verde, is geliefd bij de Brazilianen zelf. Tropische jungle, groene bergen, goudgele stranden en azuurblauw zeewater: de perfecte plek voor een relaxte kampeervakantie. Zet je tent op bij een camping aan het strand en ga langs bij de plaatselijke vissers voor een heerlijk verse, huisgemaakte maaltijd.

Costa Verde Brazilie

De Costa Verde ofwel ‘Groene kust’ is een kustlijn tussen São Paulo en Rio de Janeiro

Als je gaat kamperen in Brazilië dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De reisafstanden zijn groot en daarom vind je in het land ook minder campings dichtbij elkaar. Je kan ervoor kiezen om rond te reizen van camping naar camping en zoveel mogelijk van het land te zien. Of doe het rustig aan en blijf enkele dagen op dezelfde plek.

Latest posts by Dionne (see all)
 1. Samira zegt:

  Hi! Ik zoek samen met mijn partner naar campeer opties in Brazilie. We reizen van Fortaleza naar Salvador, begin februari. Hebben jullie tips hiervoor? Alvast bedankt!
  Vriendelijke groeten,
  Samira Vrijhof

 2. Samira zegt:

  Hi! Ik zoek samen met mijn partner naar campeer opties in Brazilie. We reizen van Fortaleza naar Salvador, begin februari. Hebben jullie tips hiervoor? Alvast bedankt!
  Vriendelijke groeten,
  Samira Vrijhof

  • Hoi Samira,

   Tof plan! Hebben jullie al eens op Campingo gekeken? Er zijn er veel meer hoor, vooral langs de kust. Een greep uit het aanbod: Tambaba, Cumbuco, Maracamping, Camping do Mágico, Rindo Eco Camping, Bacurau, Beira Mar, Clube do Brasil, Brisa Mar, Tendal, Recanto Lus, Rancho Maná, Praia de Berlinque. Ook bij Chapada Diamantina kun je prima kamperen, ik weet jullie route niet.

   Afhankelijk van jullie wensen kan ik wellicht nog wel wat tips geven.

   Groetjes, Dionne

 3. Ik woon de komende twee jaar in Arapoti Brazilië en heb mijn kinderen zo gek gekregen om mij in hun (juli-aug 2022) vakantie op te komen zoeken. Nu realiseer ik me dat het in die maanden in Foz de Iguaçu en in Paraná “winter” is dus hebben ze het idee opgevat om met 3 campers vanaf Sao Paulo te gaan rijden. Heeft iemand hier ervaring mee en kan iemand plekjes noemen die ze/we beslist niet mogen missen?

  Groet Ab

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>