Top 5 meest duurzame plekjes van Rotterdam

Rotterdam is méér dan een havenstad. Meer dan de Erasmusbrug, de Markthal, de Euromast en de plek waar volgend jaar het Songfestival wordt georganiseerd. De bruisende stad staat bol van de hidden gems: eettentjes en restaurants, (tweedehands-)winkels, creatieve initiatieven, groene wandelplekken en fijne co-working spaces. Maar hoe vind je die hidden gems nu eigenlijk? Nou, met de nieuwe Facebook Community City Guide!

Rotterdam WittedeWith

Rotterdam op Facebook-groep

Want meer dan acht miljoen Nederlanders zijn lid van een Facebook-groep. Dit zijn online community’s waarin bijvoorbeeld reistips worden gedeeld of hulp wordt aangeboden. Voor de Community City Guide zijn beheerders van dertien Rotterdamse community’s gevraagd om hun lokale aanbevelingen voor hidden gems te delen – van typische Rotterdamse thema’s als architectuur en de wereldberoemde haven, tot bijzondere groene wandelroutes en de beste duurzame winkels. Hotspots die je zelf misschien nooit gevonden zou hebben. Hieronder vind je de vijf beste tips op het gebied van duurzaamheid in Rotterdam, afkomstig van de Facebook-groep Duurzame Rotterdammers. Daarmee ontdek je de stad na de lockdown (opnieuw), en steun je de lokale ondernemers nog ook!

Rotterdam_op_Facebook_Kralingsebos

#1 Groente zonder grenzen

Alle overgebleven etenswaren verzamelen! Groente zonder grenzen zamelt overgebleven etenswaren in om daarvan vervolgens gratis gezonde feestmaaltijden te maken voor armere Rotterdammers. Daarmee beperkt het initiatief dus niet alleen voedselverspilling, maar draagt het ook een bijzonder steentje bij aan de maatschappij.

#2 De Rotterdamse Oogstmarkt

Voor superverse en smaakvolle producten om zelf een heerlijke maaltijd te koken, is er maar één plek: de Rotterdamse Oogstmarkt. Op deze wekelijkse boerenmarkt op het Noordplein scoor je de lekkerste producten voor een eerlijke prijs én rechtstreeks van de makers. De verhalen van de verkopers krijg je er gratis bij.

#3 STEK de Stadstuinwinkel

Heb je groene vingers? Dan is STEK de Stadstuinwinkel the place to be. Een tuinwinkel midden in de stad, met een ruim assortiment van biologische zaden, planten en duurzame producten. Daarmee tover je elke stadstuin en elk balkon of dakterras om in je eigen stadsjungle. Want planten heb je nooit genoeg. Adres? Nieuwe Binnenweg 195B.

duurzaam Rotterdam STEK

#4 Buurman Rotterdam

Of je nu twee linkerhanden hebt of niet, bij Buurman Rotterdam kan je sowieso terecht voor hergebruikte bouwmaterialen, circulair bouwadvies, een cursus meubelmaken en duurzame workshops en teamuitjes. Gelijk zelf aan de slag met je materialen? Dat kan tijdens de Open Werkplaatsdagen. Deze hotspot vind je aan de Vierhavensstraat 56, vlak bij de Keilehaven.

#5 Rotterdamse Munt

Voor iedereen die zelf geen tuin, balkon of dakterras heeft, of gewoon van groen houdt, zijn er de Rotterdamse stadstuinen. Aan de Rosestraat 200 krijg je alle ruimte om de tuinen te ontdekken, proeven en beleven. En dat midden in de stad!

Rotterdam_Guido_Pijper

Meer Rotterdam op Facebook?

Heb jij nog leuke (duurzame) tips over Rotterdam? Deel deze onderaan deze blog over Rotterdam op Facebook of sluit je aan bij de Facebook-community Duurzame Rotterdammers

Martijn
  1. Lisette - alleenopreismetjekinderen.nl zegt:

    Een heerlijke stad! Ik zit graag bij Booon, in de Provenierswijk. Niet te druk en erg gezellig. Waan ik me een beetje in Parijs 😉

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>