De wow-factor in Kenia

Kenia biedt alle ingrediënten voor een mooie Afrikareis: nationale parken om wild te spotten, een kleurrijke lokale bevolking en poederwitte stranden om je reis mee af te sluiten. Klinkt als een geweldige bestemming, toch? Alsof dit nog niet genoeg is, biedt Kenia ook een aantal activiteiten die je reis nog net even wat extra’s geven. Of uitzichten die zorgen voor de overtreffende trap van genieten. Voor de wow-factor, om het maar zo te zeggen. Dit zijn onze favorieten!

maji moto

1. Maji Moto Eco Camp

Iedereen die weleens in Kenia is geweest, kan het beamen: bezoekjes aan de Masaïstam zijn doorgaans behoorlijk toeristisch. De mannen van de stam doen hun sieraden om als er toeristen langskomen, ze laten zien hoe hoog ze kunnen springen voor een mooie foto en aan het eind van het bezoek kun je in een kraampje in het dorp souvenirs kopen. Volledig anders gaat het er echter aan toe in het Maji Moto Eco Camp, net buiten het Masai Mara Nationaal Park (NP). Hier is een prachtig kampement opgezet in samenwerking met de lokale bevolking. Masaïgidsen nodigen je uit in hun naastgelegen dorp, waar het gewone leven doorgaat. Je bezoekt traditionele huisjes, maakt samen vuur en leert hoe je een speer werpt. De Masaï vertellen je graag hun verhalen over de jacht en brengen je naar de mooiste plekken waar je uit kunt kijken over de vallei. Zo beleef je nog een stukje authentiek Kenia en maak je voor één dag onderdeel uit van de Masaïgemeenschap.

2. Roze flamingozee bij Lake Nakuru

Flamingo’s zijn elegante dieren, met hun roze kleur en sierlijke poten. In Nakuru kun je een bijzonder uitzicht aanschouwen: dui-zen-den flamingo’s bij elkaar aan de rand van Lake Nakuru. Als een roze tapijt strekt de groep flamingo’s zich voor je uit en vanaf het uitzichtpunt bij het meer is bijna niet te zien dat de kleurenzee bestaat uit afzonderlijke vogels. Absoluut een aanblik die wij niet snel zullen vergeten.


lake nakuru

3. De Kilimanjaro als bureaublad

De hoogste berg van Afrika is de Kilimanjaro in Tanzania. Toch hoef je niet per se naar Tanzania af te reizen om deze iconische donkere berg met witte top te zien. In het zuiden van Kenia doemt de berg namelijk op aan de horizon, omdat deze maar nét over de grens ligt. Vanuit het Keniaanse Amboseli NP heb je de mooiste uitzichten: kuddes olifanten tussen acaciabomen met op de achtergrond de Kilimanjaro. Een plaatje dat niet zou misstaan als bureaublad op je computer of smartphone, zo mooi!

amboseli kilimanjaro

4. De Masai Mara vanuit een luchtballon

En dan nog de laatste wow-factor van Kenia. Misschien niet voor elke sterveling weggelegd, maar we noemen het toch: een ballonvaart boven de Masai Mara bij zonsopkomst. Het kost zo’n € 400,- tot € 500,- per persoon, maar is absoluut een onvergetelijke ervaring. De eerste zonnestralen, de savanne die nog dampt van de nacht, kuddes dieren die grazen. Het geeft je een geheel ander perspectief en is een bijzondere aanvulling op alle gamedrives per auto.

sunrise masai mara

Ook naar Kenia? Dit zijn de persoonlijke tips van Edith Huntink van Riksja Travel. Met de bouwstenen van Riksja Kenia, onderdeel van Riksja, kun je je eigen Kenia reis samenstellen. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en delen graag hun eigen ervaringen om voor jou de beste reis samen te stellen. Je slaapt onderweg in kleinschalige accommodaties en door de bijzondere excursies kom je echt in aanraking met de lokale cultuur.

    • Zeker weten! Om de hoogste berg van Afrika in volle glorie te aanschouwen, hoef je helemaal niet de grens over te steken. Is jouw Kilimanjaro foto ook bureaublad-waardig?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>