De beste fotografietips

Of je een beginnende of een gevorderde fotograaf bent, praktische tips om je foto’s nog beter te maken zijn altijd interessant! Fotografietips over camera’s en accessoires, diafragma, sluitertijd, belichting en compositie. Zo leg je al je reisherinneringen op een bijzondere manier vast en maak je foto's die het delen waard zijn!

geweldige-fotos

‘De beste fotografietips van Lonely Planet’ is een handzame, praktische fotografiegids voor op reis. Aan de hand van 10 gulden regels legt Richard l’Anson de basis van een goede foto uit. Hele simpele regels eigenlijk, als wees geduldig, ontwikkel een vaste routine, doorgrond de werking van licht en bekijk je eigen werk kritisch. Richard l’Anson, reisfotograaf voor Lonely Planet, weet namelijk als geen ander hoe je alledaagse momenten bijzonder kunt maken. Alles komt aan bod: van compositie en belichting tot stijleffecten, voor alle camera’s van mobiele telefoons tot professionele camera’s.

Daarna volgen 45 tips en voorbeelden om de regels in de praktijk te brengen. Van het kiezen van de juiste camera en accessoires, tot het gebruik van een statief of een groothoekobjectief. Deze tips bereiden je voor op situaties die je overal kunt aantreffen, zowel in je eigen achtertuin als aan de andere kant van de wereld. Tips om wildlife te fotograferen met een teleobjectief, om lensflare te voorkomen wanneer je recht tegen de zon in fotografeert, of tips om de sfeer van het nachtleven vast te leggen.

Prijsvraag
Een bijzonder uitgevoerde fotografiegids, erg leuk om cadeau te doen (of te krijgen)! In samenwerking met Boekenwereld.com mag Reishonger op 29 juli tien van deze gloednieuwe boeken weggeven! Als winnaar heb je de fotografiegids dan misschien nog wel voor je zomervakantie in huis!

fototips

Wil jij een van de tien exemplaren van ‘De beste fotografietips van Lonely Planet’ winnen? Doe dan snel mee aan onze prijsvraag! Tip: kijk voor het antwoord in het inkijkexemplaar van het nieuwe boek!

De prijsvraag is op dit moment afgelopen. Kijk binnenkort nog eens voor een nieuwe prijsvraag.

fotografietips

Latest posts by Martijn (see all)
  1. Vandaag worden ‘De beste fotografietips van Lonely Planet’ van Richard l’Anson verzonden naar de enthousiaste prijswinnaars! Gefeliciteerd Annelies, Daisy, Fenna, Sandra, Jasper, Joop, Maaike, Mariska, Mark en Suzan!

    Hopelijk wordt de gids morgen al afgeleverd. We zouden het enorm waarderen als je op Reishonger, twitter of Facebook aangeeft wat je van de prijs vindt als je deze eenmaal ontvangen hebt! @Reishonger en @Kosmosuitgevers

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>