De Ark van Remizov

De stijgende zeespiegel ten gevolge van de opwarming van de aarde inspireerde een aantal Russische architecten voor het ontwerp van een zeer bijzonder hotel, "The Ark".

De Ark van Remizov

De stijgende zeespiegel ten gevolge van de opwarming van de aarde inspireerde een aantal Russische architecten voor het ontwerp van een zeer bijzonder hotel, “The Ark”.

Het hotel in de vorm van een gigantische schelp moet de moderne uitvoering van Noachs ark worden en kan zowel op water als op land worden gebouwd. De constructietijd is maar 4 a 5 maanden, erg kort aangezien de constructietijd van een “standaard” hotel meer dan 1,5 jaar is.

Het futuristische ‘Ark Hotel’ zou, volgens de Russische architecten, bestand zijn tegen aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en overstromingen. Zonnepanelen en windcollectoren voorzien het hotel van energie, grote tuinen met bomen, planten en kruiden zorgen voor zuurstof en voedsel. Mocht de zeespiegel enorm stijgen, of de natuur zich op andere wijze tegen de mensheid keren, fungeert het hotel als een reusachtige biosfeer. Regenwater wordt omgezet in schoon drinkwater en de overvloedige plantengroei zuivert niet alleen de lucht, maar voorziet ook de gasten van het benodigde voedsel.

Permanente bewoning
Architect Remizov denkt per Ark Hotel wel 10.000 personen te kunnen huisvesten. Ook permanente bewoning van zijn schepping ziet hij zelf wel zitten. Dat laatste zou een optie zijn die twee kanten op werkt. “Het ontwerp beschermt de mens immers tegen de natuur en de natuur tegen de mens,” aldus Remizov.

Lees het hele artikel uit de daily mail.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>