De 7132 Thermen in Vals

Zoals ik in een eerder artikel al vertelde, is Vals in Graubünden de plaats waar je moet zijn om te relaxen. En de beste plaats om dat te doen, zijn de thermen.

De thermen? Ja, in Vals bevindt zich een natuurlijke warmwaterbron. Dat het water helend is, is iets waar niet iedereen het over eens is. Dat het water zalig is om een namiddagje in te liggen weken, is absoluut waar.

En dagje genieten in de thermen is heerlijk. Maar weet je wat nog heerlijker is? Een namiddag in de thermen na een dagje skiën of wandelen. Za-lig!

Een namiddag in de thermen na een dagje skiën of wandelen. Za-lig!

Het 7132 Hotel

Om de ervaring van de thermen des te beter te maken, kan je logeren in het aanliggende 7132 hotel. Dit hotel, genaamd naar de postcode van Vals, werd gebouwd in de jaren ’70, maar onderging recent een renovatie. Verschillende architecten, waaronder Peter Zumthor, en de Japanse Kengo Kuma, ontwierpen rustgevende kamers en zelfs suites. Bijzonder: in géén van de kamers is een televisie of een klok te vinden.

Misschien de meest aantrekkelijke kamers zijn de suites. Uitgerust met een eigen in de vloer ingewerkt bad, met een uitzicht op de Alpen, zijn deze suites het van het. Natuurlijk zijn ze niet goedkoop, je betaalt meer dan 2000 euro per nacht. Voor dat geld gaan we normaal 3 weken met z’n tweeën backpacken! Maar… daarvoor mag je er wel op rekenen dat je per helikopter van de luchthaven van Zürich naar het hotel gevoerd wordt. Stiekem vind ik dat het meest aantrekkelijke: per helikopter door de Alpen, stel je voor!

In deze suite logeren moet de ervaring van je leven zijn. Ik kan alleen maar hopen daar ooit terecht te komen.

In deze suite logeren moet de ervaring van je leven zijn. Ik kan alleen maar hopen ik daar ooit terecht zal komen

De Keukens

Het 7132 hotel biedt, naast prachtige kamers en suites, ook een aantal restaurants. Je geniet in verschillende prijsklassen en in niveaus van formaliteit in drie verschillende restaurants. In ‘Blue’ is een lounge bar, waar je geniet van kleine snacks, afternoon tea’s en digestieven. In ‘Red’ ga voor goed, gezellig dineren. ‘Silver’, het restaurant onder leiding van Sven Wassmer, dient om te verwennen. De keuken kreeg inmiddels al een Michelin ster.

Tijdens mijn verblijf in Vals vierde ik mijn 29e verjaardag. Om dat te vieren, kreeg ik een taart uit de keukens van hotel 7132. Dat moet zowat de lekkerste taart geweest zijn die ik ooit at. Jammer, echt, dat ik ze moest delen. Wink, wink.

De Thermen

Je hoeft niet in het hotel te verblijven om te genieten van de thermen. Ook dagjesgenieters zijn meer dan welkom. Toegang tot de thermen is niet overdreven duur, dus ik raad je zeker aan eens langs te gaan wanneer je in Vals verblijft.

De thermen werden gebouwd in de typische, lokale Valsersteen. Je geniet er van verschillende ruimtes, zoals een centraal zwembad, een echokamer en een bloemenkamer. Het meest bijzondere, of dat vond ik toch, is het buitenzwembad. Het warme water dampt in de vrieslucht, jij zit lekker warm in het water terwijl je uitkijkt over de Alpen. Magnifiek!

Ook in de thermen vind je geen klokken. Plan je een massage of andere verwennerij, krijg je een kleine horloge met je mee. Genieten, zonder op de tijd te letten, dat is wat hier belangrijk is.

Geniet, tijdloos, in de stijlvolle thermen.

Geniet, tijdloos, in de stijlvolle thermen

Helaas, en heel begrijpelijk, werd mij niet toegestaan een camera mee te nemen in de thermen. De foto’s van het complex zijn dus stockfoto’s van het hotel zelf. Toch, ik kan je vertellen dat de foto’s niet opgesmukt zijn. Wat je ziet is wat je krijgt. Heerlijk, toch?

Meer info? Kijk even op deze links:

www.MySwitzerland.com
nl.graubuenden.ch
www.vals.ch
www.7132.com

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>