De skyline van New York is één van de meest herkenbare ter wereld - en volgens velen ook één van de mooiste! Maar vanaf welke plek in de stad kun je die indrukwekkende rij wolkenkrabbers, bruggen en monumenten nu het beste bekijken? Reishonger zet 7 plekken op een rij die je een prachtig uitzicht op de skyline van 'the big apple' opleveren!

De skyline van New York is één van de mooiste ter wereld!

 
Vanaf observatieplatform Top of the Rock heb je één van de mooiste uitzichten van New York!
Het uitzicht over New York vanaf Top of the Rock

1. Top of the Rock – Rockefeller Center
Het Rockefeller Center is een complex van 14 wolkenkrabbers, waarin onder andere televisiezender NBC en veilinghuis Christie’s zijn gehuisvest. Vanaf het uitzichtplatform ‘Top of the Rock’ bovenop één van de wolkenkrabbers heb je volgens velen het mooiste uitzicht over New York. Het is met 209 meter niet het hoogste gebouw van New York, maar je hebt wel een compleet uitzicht over de skyline van Manhattan én je ziet het mooie Empire State Building. Dit is het klassieke uitzicht dat je waarschijnlijk wel eens hebt gezien, zelfs als je nog nooit eerder in New York bent geweest. Het dichtstbijzijnde metrostation is 47-50 St.

Het uitzicht over New York vanaf het Empire State Building
Vanaf het Empire State Building heb je een mooi uitzicht op de skyline van New York

2. Empire State Building
Dit is misschien niet het klassieke uitzicht dat je vaak op de ansichtkaarten ziet prijken, maar de skyline zoals gezien vanaf het Empire State Building mag er zeker zijn. Waar je vanaf Top of the Rock meer tegen de gebouwen aan kijkt, heb je vanaf het Empire State Building echt het gevoel er bovenuit te torenen. Ook kun je vanaf hier het Vrijheidsbeeld zien staan in de baai van New York. De dichtstbijzijnde metrohalte is 34th St./Herald Square.

Vanaf het water heb je fantastisch zicht op de skyline van New York

Ik bewonderde de skyline van New York tijdens een sunset cruise. Onvergetelijk!
3. Vanaf het water
Een van de mooiste plaatsen om de skyline van New York te bekijken is tijdens een boottocht over de Hudson River, de baai en de East River. Het aanbod aan boottochten is groot. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt tijdens een sunset cruise van Circle Line Cruises. De boot vaart om de zuidkant van het eiland Manhattan heen, onder de Brooklyn Bridge en langs Ellis Island en het Vrijheidsbeeld. Zo zie je de skyline in korte tijd van veel verschillende kanten. Je kunt deze rondvaart ook overdag doen, maar persoonlijk vind ik rond zonsondergang de mooiste tijd. De gebouwen zien er door de ondergaande zon namelijk extra spectaculair uit (omdat veel gebouwen het licht reflecteren) én op die manier zie je de skyline ook in het donker.

New York gezien vanaf de Brooklyn BridgeVanaf de Brooklyn Bridge kun je de gebouwen van Lower Manhattan goed zien

4. Vanaf de Brooklyn Bridge
Een wandeling over de Brooklyn Bridge mag tijdens je bezoek aan New York eigenlijk niet ontbreken. De hangbrug uit 1883 verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en levert je zowel overdag als ’s nachts een heel mooi uitzicht over de stad op. De brug heeft een promenade voor wandelaars en fietsers die boven het autodek loopt. Het uitzicht is het mooist als je start in Brooklyn en naar Manhattan toe wandelt, want op die manier loop je ‘naar de skyline toe’. Hiervoor neem je de metro naar High Street Station.

DUMBO is één van de leukste wijkjes van New York

Vanaf DUMBO kijk je onder de Brooklyn Bridge door naar de skyline van New York

5. DUMBO
DUMBO staat voor ‘Down Under the Manhattan Bridge Overpass’. In dit gebied ligt tussen de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge een mooi stuk groen dat op de kaart staat aangeduid met ‘Empire Fulton Ferry’ en ‘Main Street Park’. Voor de ‘echte’ skyline foto’s staat de Brooklyn Bridge misschien een beetje in de weg, maar het groene park vormt wel een mooi contrast met de betonnen skyline aan de overkant van de rivier. Ook vind je hier andere fotogenieke elementen, zoals een huisje van glas in lood, een carrousel en de Manhattan Bridge. Ik bezocht DUMBO tijdens een fietstocht door Brooklyn.

Volgens sommige New Yorkers biedt de Brooklyn Heights Promenade het beste uitzicht op de skyline

De Brooklyn Heights Promenade biedt een mooi uitzicht op de skyline van New York

6. Brooklyn Heights Promenade
Volgens enkele New Yorkers die ik sprak, heeft de Brooklyn Heights Promenade het mooiste uitzicht op de skyline van Lower Manhattan. Ook zie je vanaf hier de Brooklyn Bridge en (vanuit de verte) het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. De promenade grenst aan de wijk Brooklyn Heights, één van de duurste wijken van Brooklyn, bekend om haar gebouwen van bruinrode zandsteen. Ik bezocht de wijk en de promenade op de fiets.

Het Jacqueline Onassis reservoir in Central Park in New York

De skyline van New York gezien vanuit Central Park

7. Central Park

Ook vanuit Central Park, specifieker langs de rand van het Jacqueline Onassis Reservoir, heb je een bijzonder uitzicht op de gebouwen van Manhattan. Doordat het reservoir heel groot is (het beslaat één achtste van de totale oppervlakte van het park) krijg je hier een wijds uitzicht over het meer, met daarachter een strakke rij hoge gebouwen. Ook vanaf diverse uitzichtpunten in Central Park, bijvoorbeeld Vista Rock, kun je mooi uitkijken over het park en de omringende gebouwen.

Reishonger is benieuwd! Welk uitzicht op de skyline van New York vind jij het mooist?

Sascha

Als Sascha niet op reis is, schrijft, praat of droomt ze erover. Haar verlanglijstje? De hele wereld! Sascha’s reishonger is voorlopig nog niet gestild.
  1. Ik ga voor “3. Vanaf het water”, maar zelf vind ik nachtfotografie ook erg leuk. Dus nummer 2 is een goede… tweede. Eigenlijk zijn het allemaal mooie foto’s die erg aanstekelijk werken om nog een keer naar New York te gaan!

    • Dankjewel voor je leuke reactie Vincent! Het uitzicht over New York vanaf het water is ook één van mijn favorieten, zeker rond zonsondergang. Al vind ik het uitzicht vanaf Rockefeller Center en vanaf de Brooklyn Bridge ook geweldig!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>