De natuurlijke pracht van Canada

Ervaar de vrijheid van een rondreis, weg van het massatoerisme. Trek met een huurcamper door de prachtige natuur van Canada en kom tot rust in de uitgestrekte nationale parken. Een camper of motorhome is het ideale voertuig om Canada te leren kennen.

Tijdens een camperreis is een bezoek aan Banff National Park een must

Mistaya River, Banff National Park

In het westen van Canada, aan de oostkant van de Canadese Rockies, vind je Banff en Jasper. De aangrenzende nationale parken, die samen met Kootenay en Yoho National Park sinds 1984 op de werelderfgoedlijst staan, bieden bijzonder veel natuurschoon. Je ziet er hoge bergtoppen met gletsjers, uitgestrekte meren met hun vaak een typische blauwe kleur, canyons, wilde rivieren, watervallen en allerlei dieren in hun natuurlijke omgeving.

In Banff National Park heb je een prachtig uitzicht over het Minnewankameer. Rijd vervolgens door over de Icefields Parkway naar Jasper National Park waar je de pure natuur aanschouwt van groene bossen en meren. Ook mag een bezoek aan de watervallen van Wells Gray Provincial Park niet ontbreken tijdens je reis door West-Canada. Maak een verblijf aan deze nationale parken compleet door er een wandeltocht, kanotocht of boottocht te maken. Overnachten doe je op een camping midden in de natuur.


Niagara Falls

Niagara Falls

Het oostelijk deel van Canada mag bekend zijn van de steden Toronto, Montreal en Quebec, ook is Oost-Canada rijk aan nationale en provinciale parken. De natuur in Oost-Canada is voor veel reizigers een eyeopener: ruig, veel reliëf en veel wildleven.

Start je je reis in Toronto, dan bezoek je natuurlijk historische stadjes als Kingston en de Thousand Islands archipel in de Saint Lawrence River. Je reist langs fjorden, watervallen en hoogvlaktes waar rendieren, elanden en beren leven. In de provincie Quebec rijd je door de prachtige natuur richting het bekende Tadoussac, beroemd om het walvis-spotten. Misschien zie je er zelfs de unieke witte Beluga walvissen?

Start je een camperrondreis in het oosten, in Algonquin Provincial Park, dobber je niet alleen op een bootje op het meer en vis je op forel, maar spot je ook elanden en beren in de bossen. Vervolg je reis met de huurcamper naar Bruce Peninsula National Park voor een wandeling langs uitgestrekte meren, kliffen en grotten. Sluit deze onvergetelijke camperreis af met een adembenemend uitzicht over de Niagara Falls. Bekijk de watervallen vanuit het hart met de Journey behind the Falls.

De ideale camperreis stel je zelf samen

Een ideale campervakantie is voor iedereen iets anders. Daarom is het belangrijk dat je je goed verdiept in wat Canada te bieden heeft en wat je wilt zien, want dé ideale reis stel je zelf samen. Voordat je boekt is het eerst van belang om het juiste campertype voor je vakantie te boeken. Er zijn twee- en vierpersoons campers, maar ook campers voor meerdere personen die over iets meer leef- en bergruimte beschikken. De meer avontuurlijke reizigers kunnen ook kiezen voor een truck-camper waarbij je een losse auto huurt. Hierbij is het woongedeelte gebouwd in de laadbak van een pick-up truck. Doordat een truck-camper hoog op zijn wielen staat en een krachtige motor heeft, is hij ook geschikt voor onverharde en gravelwegen. Soms zijn er ook wegbrengcampers beschikbaar. Dit zijn nieuwe campers die je tegen een gereduceerd tarief ophaalt bij de fabriek van een verhuurder en binnen een bepaalde periode naar een bepaalde locatie moet brengen. Let wel; dit zijn erg geliefde aanbiedingen die snel volgeboekt zijn.

Camperreis Canada voor avonturiers

Een truck-camper is ideaal voor avonturiers

Na aankomst in Canada is het verplicht om minimaal één nacht in een hotel te overnachten voordat je je huurcamper ophaalt. Op deze manier start je uitgerust aan je camperreis. In veel gevallen zul je de camper ophalen in Vancouver, Calgary of Toronto waar de meeste verhuurders vertegenwoordigd zijn. Maar ook in minder voor de hand liggende steden als Edmonton, Whitehorse of Halifax kun je je camperreis beginnen. Voor alle plaatsen geldt: hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de reis is. Dit ligt niet alleen aan de vliegreis. Veel camperverhuurders werken namelijk met flexprijzen. Dit zijn flexibele prijzen die wekelijks wijzigen. De verhuurder kijkt hierbij iedere week naar de beschikbaarheid van de campers op de verschillende locaties en de vraag naar bepaalde campertypes. Op basis hiervan kunnen de flexprijzen iedere week per camper en per locatie aan worden gepast. Dus wanneer de vraag toeneemt, wordt de camper duurder.

Reis je in het voorseizoen (bijvoorbeeld in mei) of in het naseizoen (bijvoorbeeld in september) dan zijn de prijzen over het algemeen lager dan in het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen is het bij camper verhuurders namelijk wat minder druk, dus kunnen zij de prijzen van de camper laag houden.

Nóg een voordeel van reizen in het voorseizoen of het naseizoen is dat het klimaat vaak nog prima is én het veel minder druk is in de nationale parken! Hierdoor kun je in alle rust heerlijk genieten van de schitterende natuur.

Wanneer je de camper ophaalt, kun je na een uitgebreide instructie van de verhuurder zelf bepalen hoe je reisroute eruit ziet. De indrukwekkende nationale parken lonken! Wanneer je in West-Canada bent, vergeet dan ook zeker niet een bezoekje te brengen aan Vancouver Island. Dit eiland voor de kust van Vancouver biedt de ideale uitvlucht voor het drukke stadsleven. Met de ferry ben je binnen korte tijd op dit veelzijdige eiland. Verken het sfeervolle Engelse Victoria en ga vervolgens genieten van de rust in de unieke natuur van dit eiland met de meest prachtige watervallen en gebergten. Hier heb je zelfs de kans om orka’s, grijze walvissen en bultrugwalvissen te spotten. Wil je meer walvissen en ijsbergen zien? Boek dan een cruise naar Alaska om je camperreis compleet te maken. Travelhome assisteert je graag bij het samenstellen van je ideale camperreis.

  1. Miriam en Wout Haeser zegt:

    Goedemiddag,
    Mijn vrouw en ik willen medio september 2019 een camperreis gaan maken in west- Canada. Op onze bucketlist staan uiteraard de watervallen, de beren zien en zelf vissen. Reisduur is circa tussen de 3 en 4 weken.
    Suggesties?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>