Op vakantie in eigen land kan verrassend leuk zijn. Ik mocht voor Reishonger een weekend op pad in de regio Laag Holland en daar kwam ik in een van de meest bijzondere accommodaties terecht waar ik ooit heb geslapen; Bed and Beemster.

Het klinkt goed bedacht: Bed and Beemster. In Purmerend word ik opgehaald door Wieselore Boelens, de eigenaresse van Bed and Beemster. Terwijl het landschap steeds mooier wordt, vertelt ze me hoe het altijd een droom is geweest van haar om een bed and breakfast op te zetten. Ik ben aangenaam verrast als ik de accommodatie dan eindelijk zie. Ik moet meteen denken aan Pipo de clown, waar ik vroeger als kind graag naar keek. Er staat een prachtig opgeknapte woonwagen op me te wachten! Buiten op de houten bank kun je lekker in de zon zitten en uitkijken over de weilanden. Wieselore woont zelf in het huis naast de wagen, ze is altijd gemakkelijk te bereiken bij vragen.

Bed and Beemster, een van de meest bijzondere accommodaties waar ik ooit heb geslapen

Daar is hij dan, de unieke woonwagen; Bed and Beemster!

Binnen zijn er drie heuse kamertjes; een keuken met onder andere een kraan, koelkast en kookvoorziening. Koffie en thee staan klaar om gemaakt te worden. In het middenstuk; de woonkamer, vind je een bankje en stoelen waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht over de weilanden. De wagen is voorzien van een kacheltje, zo is het nooit te koud. Tot slot is er een knus slaapkamertje met een comfortabel bed. Ik kom even bij van mijn reis met een kopje thee, lekker buiten in de zon. Daarna ga ik op pad om de regio verder te verkennen.

Woonwagen van Bed and Beemster

Woonkamer + keuken in de woonwagen van Bed and Beemster

Wieselore weet overigens ook van alles te vertellen over de regio. Bovendien is ze hartstikke zorgzaam. Het is duidelijk dat Wieselore goed na heeft gedacht over deze bed and breakfast. Alles is tot in de puntjes verzorgd, schoon en netjes. Er kunnen twee mensen logeren in de woonwagen en twee mensen in de aangelegen stal ‘Beemster Barn’. De Beemster Barn kan ook voor professionele doeleinden gebruikt worden, zoals teamdagen of vergaderingen. In de Beemster Barn bevinden zich ook de mooie en schone facilitaire voorzieningen.

 

Ontbijt Bed and Beemster

Een lekker ontbijtje staat voor me klaar

Na een heerlijk nachtje in een zacht bed word ik wakker en kijk uit over de nog mistige weilanden. Ik moet wennen aan de stilte! Dat ben ik in mijn eigen stad natuurlijk niet gewend. Maar wat fijn zeg, die rust. Een heerlijke ontbijtmand staat klaar; vol met yoghurt, verse broodjes, een sapje en natuurlijk.. Beemsterkaas. Ik vind het jammer om na één nachtje al weg te moeten en overweeg het zeker om hier nog eens terug te komen. Deze accommodatie is zo leuk en origineel, in een leuke regio. Enorme aanrader ook voor buitenlanders, je bent slechts 20 minuten verwijderd van Amsterdam en hoe lekker is het om hier ‘s avonds terug te komen na een drukke dag stad verkennen.

Meer informatie vind je op de website van bed-beemster.nl.

Tekst en foto’s: Jessica Groenestijn

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>