Op naar Obereggen

Je moet in je leven alles een keer gedaan hebben, vind ik. Of toch zo veel mogelijk. En met die instelling stond ik zomaar pardoes middenin een skiresort. Ik, die best wel houd van rust en stilte, stond te midden van fuifgangers op een après ski. Lees hier hoe dat ging.

De Après Ski

Begin 2016 mocht ik naar Obereggen. Ik had geen idee waar me aan te verwachten, maar neem graag alle kansen aan. En dus stapte ik op het vliegtuig, of de vlieger zoals wij Belgen zeggen, en vloog naar Wenen. En dan naar Innsbruck. En van daar reed ik per auto de laatste 130km naar Obereggen.

Een hele dag was ik onderweg, om aan te komen middenin een après ski. De schallende slagers en de dansende, kwelende mensen: dat was een beetje te veel voor mijn zenuwen. Maar de Engelsen zeggen wel eens: if you can’t beat them, join them.
Dus dook ik halsoverkop in dat feestje.

Apres Ski

Obereggen

Obereggen bleek geen echt dorp te zijn, enkel een dorp gemaakt uit verschillende hotels, skiverhuurcentra en de Obereggen Ski School. Ik logeerde in hotel Cristal, in een prachtige ruime kamer met de meest hemelse regendouche. Het hotel serveerde elke avond het meest goddelijke buffet voor zijn door het skiën vermoeide gasten en heeft een uitgebreide spa voor wie zijn spieren wil laten rusten.

Ik bleef enkele dagen in Obereggen, en leerde er zelfs skiën, al is dat een verhaal dat ik op een andere keer zal vertellen. Obereggen ligt in de Italiaanse Dolomieten, op ongeveer 1500 meter hoogte. Het is deel van de regio Südtirol en van het skigebied Latemar.

De Pistes

Obereggen is een gebied dat bijna altijd sneeuw heeft, soms tot 5 meter. Maar in het geval dat er geen sneeuw te zien is, worden de sneeuwkanonnen ingezet. Deze hypermoderne machines verstuiven water, dat in de koude bevriest en vanzelf neer sneeuwt op de pistes. Elke avond worden de pistes rechtgetrokken door de zogenaamde pistebullies.

Pistebullie

De pistes van Obereggen, op 2000 meter, komen in de drie gekende varianten blauw, rood en zwart. Voor de kinderen zijn korte pistes met hindernissen en muziek en racetracks. Elke week is er een skiwedstrijd voor de kleintjes, waarbij hun ouders kunnen komen kijken. De rest van de week worden de kleintjes met leraars de pistes opgenomen, of, als het te koud is, mee naar binnen genomen. Bovenop de berg is er een sneeuwpark met halve pijpen en heuvels voor wie zijn kunstjes wil oefenen.

Skiërs die de hele dag op pad willen zijn, kunnen tijdens de middag stoppen om te eten in één van de vele hutten op de flanken van de berg. Hier eet je lekker en gezellig, zodat je daarna weer aangesterkt de pistes op kan. En, o ja, voor ik het vergeet: na het skiën is zo’n après ski écht plezant!

En jij?

Obereggen heeft dus alles wat je nodig hebt om een weekje te gaan skiën. Kijk even op hun website, die je naar alles leidt wat je moet weten om een tripje naar Obereggen te plannen. Je moest al weg zijn!

Skipiste

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>