Wat je moet weten ter voorbereiding op een trip naar Frankrijk

Frankrijk; het land van de champagnestreek, de vele stokbroden en bovendien het heerlijke eten. In Frankrijk is erg veel te beleven. Zo is natuurlijk de hoofdstad Parijs wel bij iedereen bekend, maar ook voor fietsers, wandelaars en cultuurliefhebbers is dit pareltje aan de Middellandse Zee zeker een bezoekje waard. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal dingen die je moet weten ter voorbereiding op een welverdiende trip naar Frankrijk!

Trip naar Frankrijk – kijk verder dan alleen Parijs

Veel mensen denken bij een bezoek aan Frankrijk al snel aan de Eiffeltoren in Parijs. Het is echter belangrijk om op te merken dat Frankrijk veel meer is dan alleen Parijs. Zowel in het noorden als in het zuiden van het land zijn veel mooie dingen te beleven. In het noordwesten kun je bijvoorbeeld Bretagne verkennen, terwijl in het zuiden zowel de Alpen als de Pyreneeën prachtig zijn om met de fiets te verkennen. Ook de talloze wijngaarden zijn in de zomer zeker een bezoek waard. Hier kun je namelijk heerlijk wijnproeven!

Savoie, wijngaarden, wijnproeverij

Ga je wel naar Parijs, let er dan op dat het hier erg druk kan zijn. Het is daarom ook een plek waar veel sprake is van zakkenrollers. En Parijs is een hele dure stad. Om toch optimaal te kunnen genieten van ‘de stad van de liefde’ zonder al te veel geld uit te geven, verzamelden wij de leukste budgettips in het artikel Parijs on a budget.


Parijs

Wees beleefd

Fransen staan er over het algemeen om bekend dat het vrij norse mensen zijn. Wanneer je ook nog eens onbeleefd naar hen toe bent, is de kans groot dat zij erg onbeleefd naar jou toe zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je misschien dingen niet voor elkaar krijgt, het geeft je ook een negatieve ervaring met het land. Iets wat onnodig is als je nagaat wat een prachtig land Frankrijk is. Begin daarom overal waar je binnenkomt met ‘bonjour’ nog voordat je iets anders zegt!

Het kan daarnaast erg handig zijn om een aantal basiswoorden te kennen. Als je bijvoorbeeld weet hoe je vraagt waar je naartoe moet, hoe het met iemand gaat en als je kan tellen, dan kom je al een heel eind. Dit wordt in Frankrijk tevens gezien als een erg goede daad, aangezien je hiermee laat zien dat je bereid bent om je best voor hen te doen.

Vraag naar de rekening

Vragen naar de rekening is in Frankrijk erg belangrijk. Wanneer je hier namelijk niet zelf om vraagt, zal de rekening ook niet komen. Zeker wanneer je je op plaatsen bevindt waar het extreem druk is, heb je de kans dat je snel over het hoofd wordt gezien. Wil je daarom betalen, vraag dan om de rekening met een zinnetje als “l’addition s’il vous plaît” en de Fransen zijn zeer welwillend om je te helpen.

frankrijk uiteten

Download een VPN

Een VPN mag bij een bezoek aan Frankrijk zeker niet ontbreken. Maar wat is een VPN precies, en wat kun je ermee? Ten eerste zorgt het voor een stukje veiligheid. Een VPN maakt namelijk verbinding met een externe server in een ander land. Hierdoor is het IP-adres dat je gebruikt verborgen, zodat hackers niet bij de data kunnen die je naar het internet verzendt of vanaf het internet ontvangt.

Ten tweede kun je hiermee content zien die je wellicht in Frankrijk niet kunt raadplegen. Met een VPN MAC bijvoorbeeld kun je verbinding maken met een server in het land waar je woont. Hierdoor neemt je mobiele telefoon of laptop het IP-adres van de server aan in dit land. De aanbieder denkt hierdoor dat je je in het land van de server bevindt, waardoor je content kan raadplegen die ook in dat land beschikbaar is. Door de geografische blokkades te omzeilen hoef je tijdens je reis naar Frankrijk niets te missen van je favoriete serie of films.

trip frankrijk tips

Gebruik het openbaar vervoer

Zeker in de hoofdstad Parijs is het reizen met het openbaar vervoer zeer goed te doen. Hiermee bedoelen we dan het reizen per trein of metro. Met een auto door de stad kan je zeker in de spitsuren veel tijd kosten. Kies er daarom voor om te voet de stad te verkennen, of om de metro of trein te pakken.

Wil je meer van Frankrijk zien, dan is dit ook per trein goed te doen. Frankrijk is het land van de hogesnelheidslijnen. De TGV is het paradepaardje van de Franse spoorwegen. Vanuit Nederland reis je razendsnel met de Thalys naar Parijs en Lille. Met de Zon Thalys reis direct naar Zuid-Frankrijk. De TGV verbindt alle grote Franse bestemmingen en heeft het vliegverkeer tussen die steden bijna overbodig gemaakt.

frankrijk metro

Als je echter rond wilt reizen, is een auto zeker aan te raden. De wegen in Frankrijk zijn erg goed, waardoor het reizen per auto zeer gemakkelijk is. Er zijn verschillende gerenommeerde maatschappijen in Frankrijk die tegen een kleine prijs een zeer goede huurauto aanbieden. Ook leuk: reis per trein en huur ter plaatse een klassieke Citroën 2CV6 voor een rondrit door het glooiende landschap.

Zoals je ziet zijn er een aantal belangrijke punten die je in de gaten moet houden terwijl je op vakantie bent in Frankrijk. Zeker het gevaar van zakkenrollers is iets wat je in de hoofdstad in de gaten moet houden! Frankrijk is verder een erg geschikt land om op vakantie te gaan. Niet alleen zonaanbidders en fanatieke wintersporters kunnen er hun hart ophalen, er zijn ook prachtige wijnstreken en grote lavendelvelden, de cognacregio. Frankrijk heeft iedereen wel iets te bieden, zeker liefhebbers van wijn, kaas en kilo’s stokbrood!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>