Queenstown, Nieuw-Zeeland

Queenstown is a scenic town in the South Island of New Zealand.

It’s one of the most beautiful regions and offers year round attractions. The town sits on the edge of Lake Wakatipu and is surrounded by the Southern Alps. The most remarkable sight is the Remarkables, which is a saw-toothed range of mountains on the opposite side of the lake from the town.

Latest posts by Dionne (see all)

Informatie

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Daarom reizen met een camper door Nieuw-Zeeland!

Iedereen kent het standaardbeeld wel. Een verliefd stelletje, reizend door een land met adembenemende uitzichten, in een Volkswagen camperbusje. De test hebben we doorstaan en we zijn na drie maanden samen door Nieuw-Zeeland reizen gelukkig nog steeds bij elkaar. Ja, de uitzichten waren meer dan we ooit hadden durven dromen en het busje was geen Volkswagen, maar een Toyota. Ach, dat is bijzaak. Nieuw-Zeeland is te gek!

Lees verder  

Zuidereiland like a local

Ben je van plan af te reizen naar het Zuidereiland om al het pracht en praal te gaan bekijken? Dan heb ik dankzij een campertrip met mijn Kiwi een paar only-local-known plekken die ik jou niet wil onthouden!

Lees verder  

Sweet as, mate!

Dan heb ik het over Aotearoa, het land van de lange witte wolk. Maori voor Nieuw-Zeeland. Het land met oneindige reismogelijkheden. Hier een paar tips om je reis onvergetelijk te maken en een boel foto’s om je lekker te maken.

Lees verder  

Nieuw-Zeeland per heli

Het borrelt en het sist om me heen. ‘Keep out’ staat bij een hekje midden in het park. De kokende modder is levensgevaarlijk. De stad stinkt naar zwavel, maar inmiddels, na drie dagen, ben ik eraan gewend. Varens zijn zo groot als palmbomen (ja echt) en het is hier zo vulkanisch als het maar kan. De aarde spuugt van alles omhoog …

Lees verder  

Baldwin Street, Dunedin

Baldwin Street, gelegen in een buitenwijk van Dunedin in Nieuw-Zeeland, staat in het Guinness Book of Records als de steilste straat ter wereld. Op het steilste punt heeft de weg een stijgingspercentage van 35%! Het hogere gedeelte van de straat is bedekt met beton, aangezien asfalt op hete dagen naar beneden zou stromen.

Lees verder