Review: Thule Guidepost

Met je hele bezit op je rug ga je op reis. Althans met hetgeen je verwacht nodig te hebben. Het geeft vrijheid. Makkelijker in de bus. Of in de trein. Altijd je handen vrij. Dan wil je natuurlijk wel een goede backpack. Geen lastpak op je rug.

Op naar Canada

Thule heeft haar eigen lijn van backpacks onder de naam Guidepost geïntroduceerd. Zowel een heren als een dames model met een inhoud van 85 (alleen heren), 75 en 65 liter. Al eerder maakten we kennis met een tas van Thule, de Rolltop DSLR. Toen viel het slim doordachte ontwerp en de vele handigheidjes ons op. De verwachtingen zijn daardoor hoog gespannen. Op de tekentafel lijkt goed nagedacht over wat nu de eigenschappen van een ideale backpack zijn. We staken de grote plas over naar Canada met de 75 liter variant om te ondervinden of dit de praktijk blijkt te zijn.

Instellen zoals jij dat wilt

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om de backpack goed in te stellen. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden. Het rugframe is volledig instelbaar naar de lengte van je rug. Dit noemt Thule het Transhub systeem, waarmee het gewicht naar het sterkste deel van het lichaam wordt geleid. Met de Quickfit schouderverstelling kun je de positie van de schouderbanden in de breedte aanpassen. Het is even schuiven om de ideale positie te vinden. Als je de juiste instellingen hebt gevonden voelt het bijna alsof de backpack custom made is. Speciaal voor jou. Juist daardoor is het erg prettig dragen. Ook bij meer gewicht blijft de rugzak comfortabel en stabiel op de rug.

Thule Guidepost: vakjes en indeling

Een dubbel voorvak met een klep aan de bovenzijde, dat met een rits is te openen. Ideaal voor natte kleding of geurende hardloopschoenen. De klep heeft echter twee kanten. Aan de onderzijde zit tevens een ietwat verborgen rits. Een mooie plek om je paspoort of portemonnee op te bergen. Het hoofdvak is mooi groot. Hier kun je echt veel in kwijt.Je kunt de voorkant van boven tot onder open kunt ritsen zodat je makkelijk bij al je spullen kunt. Aan de heupband zitten nog twee tasjes bevestigd, handig voor een pinpas of kleingeld.

Daypack

Als je dan toch een nadeel van een backpack moet noemen, dan is het wel het feit dat je rug daarmee bezet is. Als je een daypack mee wilt nemen moet je deze dus op je buik dragen. En dat is minder prettig. Thule is je een stap voor geweest. Door het bovenvak van de Guidepost los te klikken is deze om te toveren tot een volwaardige daypack. Da’s pas handig. Natuurlijk moet je wel de inhoud van het bovenvak ergens stallen om de daypack in gebruik te kunnen nemen. De eerste keren is het ontkoppelen ook even een puzzeltje. Het meenemen van een losse daypack hoeft in ieder geval niet meer nodig te zijn.

Resumerend

Mijn bevindingen van de Thule Guidepost:

  • De backpack draagt erg comfortabel. Het heeft zeker een meerwaarde dat zowel het rugframe als de schouderbanden instelbaar zijn.
  • Een groot ruim vak dat in de lengte open te ritsen is maakt het makkelijker om dingen uit de backpack te halen. De vakken zijn slim geplaatst en van stevige ritsen voorzien.
  • Het bovenvak is te gebruiken als daypack. Wel moet je je spulletjes kwijt en is het ontkoppelen even wennen.
  • Met zijn bijna 3 kilo is de Guidepost geen lichte backpack.
  • Een backpack is een investering voor de langere termijn. Je mag verwachten dat je er vele mooie reizen mee kunt maken. De Thule Guidepost is zo’n investering zeker waard.
Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>