Articles

Buiten de gebaande paden: een wintervakantie in Budor

Treed buiten de gebaande paden en maak een wintervakantie naar Budor, Noowegen. Ga er tuben, sleeën, skiën, sneeuwschoenwandelen of skiën. Of ervaar het decor van besneeuwde bomen en glinsterende vlaktes vanaf een hondenslee. Warm jezelf daarna op bij een vuurplaats of grill met lekkernijen.

Lees verder  

Vakantie in Noorwegen in een vakantiehuis

Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, van majestueuze fjorden en uitgestrekte bossen tot besneeuwde bergen en kristalheldere meren. Wat het nog specialer maakt, is de mogelijkheid om te verblijven in een vakantiehuis, een knusse en comfortabele uitvalsbasis midden in de natuur. In deze reisblog geven we tips voor een vakantie in Noorwegen in een vakantiehuis.

Lees verder  

Met het openbaar vervoer door Fjord Noorwegen

Met de Flybussen tussen luchthaven en stad Het is laat in de namiddag wanneer ik mijn koffer van de bagageband neem en de luchthaven van Stavanger uitwandel. De luchthaven ligt een eind buiten de stad, maar dat is geen probleem. Ik heb een ticket voor de Flybussen, een Noorse busdienst die tussen de luchthavens en de grote steden rijdt. De …

Lees verder  

Winters Lofoten vanaf het water

Winters Lofoten is onontdekt, het landschap leent zich niet voor Noors Laplandse activiteiten, maar het zal je verrassen wat het allemaal te bieden heeft. Hier zijn de activiteiten anders, ruiger en minder voor de hand liggend. Wij trokken onze dikste kleding aan, en gingen het avontuur tegemoet!

Lees verder  

Verwonder in winters Lofoten

De Lofoten, een prachtbestemming! De tientallen kleine eilandjes die met hun majestueuze bergen uit zee rijzen. De oude vissersdorpjes met hun kenmerkende rode vissershuisjes. De Lofoten staan bij de meeste mensen bekend als een zomerbestemming. Maar in de winter heeft deze waanzinnige bestemming ook zoveel te bieden! De besneeuwde bergen, diepe kraakheldere fjorden, panoramische uitzichten, Arctic surfen, jagen op het noorderlicht, kajakken, slapen op unieke locaties, de vriendelijke vrolijke bewoners maar vooral rust. Veel rust. En een ongekend prachtige natuur. It’s a vibe. The Lofoten vibe!

Lees verder  

Reisverhaal: naar Narvik, in Noord-Noorwegen

Het kost ongeveer een dag om van België naar Narvik, in het noorden van Noorwegen, te reizen. Met Scandinavian Airlines vlieg ik van Brussel naar Oslo, en van Oslo naar Harstad/Narvik Evenes Airport. Tijdens het landen zie ik de staalgrijze zee, de besneeuwde bergtoppen en de bevroren wegen die zich als linten door het landschap slingeren. Ik ben er. Ik …

Lees verder  

Noorwegen als wintersportbestemming

Of je nu gaat rondreizen, citytrippen of wintersporten, Noorwegen is in alle gevallen een zeer geschikte eindbestemming. Een reis naar een andere wereld, dichtbij en toch zo anders. Voor een volmaakt begin van je vakantie in Noorwegen kies je voor een overtocht met Holland Norway Lines. De MS Romantika vertrekt aan het einde van de middag uit Groningen, om de …

Lees verder  

Nordic Nomads: roadtrip Noorwegen in een 4×4 met daktent

Met Nordic Nomads ga je op roadtrip door Scandinavië op een unieke manier: in een 4×4 met daktent! In deze blog nemen we je mee op reis naar Noorwegen. Nordic Nomads Noorwegen is een spectaculaire 7-daagse roadtrip. Ontdek de pure wildernis, fjorden en de prachtige watervallen vanuit een 4×4 met daktent.

Lees verder  

The Kayak Trip: kajaktocht in Noorwegen

Ontdek de Noorse Fjorden vanaf het water tijdens dit sportieve avontuur. The Kayak Trip is een zevendaagse peddeltocht door enkele van de mooiste fjorden van Noorwegen, waarbij je op spectaculaire plekken komt die enkel over het water bereikbaar zijn.

Lees verder  

Top 3 noorderlicht bestemmingen

Op de bucketlist: groene golven die in slow motion langs de sterren aan de hemel dansen. Maar wat zijn nu de beste noorderlicht bestemmingen? Hier hebben we de top 3 mooiste en beste plekken om het noorderlicht te zien voor je verzameld.

Lees verder  

Noorse fjordenkust in optima forma

Reis deze winter met een unieke Noorderlichtcruise van het milde zuiden tot in het Noordpoolgebied, een van de beste plekken om het noorderlicht te zien! Kies komende winter voor belevenissen en ervaringen in regio’s waar natuur, mensen en dierenleven uniek zijn!

Lees verder  

Spitsbergen: walvissen spotten, beste reistijd & meer…

Nee, je hoeft niet af te reizen naar de Kalahari woestijn, naar het Amazone regenwoud of naar de Afrikaanse bush. Want al op het noordelijkste puntje van Noorwegen maak je van dichtbij mee wat nog maar weinig mensen hebben gezien. Spitsbergen. Karin, de reisspecialist van Local Hero Travel, vertelt: Walvissen Overal rond Spitsberen zwemmen walvissen. In het verleden visten de …

Lees verder  

Op en rond Spitsbergen

Een boottocht rond Spitsbergen in het vroege seizoen is geen vooraf uit te stippelen toertocht. Wat je kunt zien en ondernemen is afhankelijk van het weer en het aanwezige pakijs. De gletsjers en fjorden, die de kust vormen van het eiland, zijn zowel het decor van je trip als het onderwerp van de landingen per zodiac, die in het begin toch wat spannend zijn maar na een tijdje een vertrouwde routine worden.

Lees verder  

Dutchweek Norway

Dutchweek Norway is hét feest van Nederlanders in de Noorse sneeuw. Vier dagen lang optimaal genieten van sneeuw, wind en water. Dit unieke evenement vindt plaats in het sneeuwzekere gebied Myrkdalen met onder meer optredens van bekende dj’s.

Lees verder  

5 Unieke avonturen in Northern Norway

roeg in de ochtend bedekt een fluweel dun laagje mist de diepe en donkere wateren van het Fjord. Van de dennenbomen op de oever zijn alleen de topjes nog zichtbaar. 
Het water is zo spiegelglad dat de bont gekleurde huisjes van Mosjøen in tweevoud te bewonderen zijn. De frisse Noorse ochtendgloren geven aan dat een nieuwe nazomerdag is aangebroken.

Lees verder  

Zeilen naar Spitsbergen

Ja, ze zijn er nog. Georganiseerde rondreizen waarbij het programma niet vast staat, je verblijfsplek toch vertrouwd wordt hoewel je steeds ergens anders bent en comfort gemengd wordt met avontuur. Ik zeilde 2.193 kilometer met de Antigua, van de Noorse kust naar Spitsbergen.

Lees verder  

Waarom jij naar Trøndelag moet

Ik bezocht Noorwegen al verschillende keren. En toch weet het mij telkens weer te verrassen. En deze keer, toen ik afgelopen maand naar Trøndelag reisde, deed het dat weer. En wat ik zag en meemaakte, overtuigde mij ervan dat ook jij Trøndelag moet bezoeken. Waarom ook jij naar Trøndelag moet Trøndelag ligt ergens in het midden van Noorwegen, is nog …

Lees verder  

Op fjordsafari in Noorwegen

Al lijkt het landschap soms ongetemd en wild, toch zijn de fjorden gemakkelijk te verkennen. Kies voor een eigen route of bezoek de inhammen onder begeleiding van een gids. Wij beleefden een geweldige fjordsafari in een RIB-boot in het westen van Noorwegen, vanuit Flåm.

Lees verder  

Fjell en Fjord Noorwegen

Fjell en Fjord Noorwegen – tips voor een prachtige afwisselende roadtrip met kinderen in de meivakantie. Reis met je eigen auto langs eindeloos besneeuwde hoogvlaktes, indrukwekkende watervallen, ruige bergen en de verstilde schoonheid van de Noorse fjorden.

Lees verder  

IJskoude Noorderlichtreis naar Tromsø

Kies bewust je bestemming Maar waar begin je dan? Wat is de perfecte bestemming voor een Noorderlicht reis? Waar heb je de beste kansen om het Noorderlicht ook daadwerkelijk te zien? En, welke periode is het beste voor het zien van het Noorderlicht? Allemaal vragen die bij ons opkwamen en waarop we zo direct geen antwoord hadden. Na wat zoekwerk …

Lees verder  

Naar de Noordkaap in de Middernachtzon

Bucketlist Wellicht een vreemde vergelijking vanwege de enorme afstand, maar we durven het aan om ze naast elkaar te leggen. Al is het alleen al omdat het unieke bestemmingen zijn: de Noordkaap in Noord-Noorwegen en Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Ze zijn maar liefst 11.735 kilometer van elkaar verwijderd en toch hebben ze een aantal raakvlakken. Allereerst zijn het …

Lees verder  

Off the beaten tracks 2018

Bij Reishonger zijn we dol op “off the beaten tracks” en geven je graag inspiratie mee voor het plannen van je aankomende trip! We hebben zelf een aantal bestemmingen getest en hieronder een lijst voor je opgesteld met unieke bestemmingen die volledig aansluiten bij de reistrend van 2018. #1 Spitsbergen Voor ongerepte natuur zit je in Spitsbergen goed. Spitsbergen is namelijk …

Lees verder  

Unieke winterexperiece in Geilo

Gegarandeerd sneeuw van november tot mei, nooit (lang) hoeven wachten bij de skilift, 40 pistes en tegelijkertijd een hoop ander wintervertier: dat is Geilo! Na je vlucht naar Oslo kun je ervoor kiezen om een van de mooiste routes ter wereld per trein te ontdekken, en even later sta je boven op het hoogste bergplateau van Europa én temidden van twee nationale parken.

Lees verder  

Op avontuur in Noorwegen

Wij bezoeken in vier dagen tijd drie steden. Bergen, Haugesund en Stavanger. Bergen is een levendige stad waar de zee en de natuur altijd dichtbij is. Ook een stad met heerlijk eten. Tip: ga naar Matbørsen, een soort foodhal. Sla alleen de walvisworst over. Al ben ik geen liefhebber van vis, het eten in Noorwegen was ook heerlijk voor mij. …

Lees verder  

Rondreis boven de poolcirkel

Ben je klaar voor een fantastische roadtrip door de fjorden van Noord-Noorwegen? De lente is de ideale tijd voor een reis in het Hoge Noorden! Van schelpen zoeken in Sommerøya tot de tropische wateren van Senja en van de traditionele Rorbu op de Lofoten tot walvissen spotten op de Vesterålen! Reis je mee?

Lees verder  

Skiën in Trysil

Eind maart stond er in dikke vette letters Trysil in mijn agenda. Een van de grootste skigebieden in Noorwegen, daar zou ik naar toe gaan. Ik stond te popelen, want ik ben dol op Noorwegen. De dag van vertrek kon dus niet snel genoeg daar zijn. Trysil Het kleine dorp Trysil, omringd door weidse bossen, is op het eerste zicht …

Lees verder  

Hopen op Hopen

Tekst en foto’s: Maarten van der Duijn Schouten Rondom Spitsbergen zijn meerdere eilanden die men kan bezoeken per schip. De meest in het oog springende voor mij zijn Amsterdamoya (“oya” is eiland in het Noors) en Yttre Norskoya (vroeger Zeeuwsche Uijtkijk) in de noordwesthoek. Ook Phippsoya en Parryoya in het noordoosten behoren tot de voor mij meer fascinerende eilanden in …

Lees verder  

Bereneiland onder zeil

Alleen de naam al: Bereneiland. Dat doet toch bijna denken aan Schateiland of Robinson Crusoe Eiland? Toch is het de naam van een eiland bij Spitsbergen. Een arctisch eiland in het koninkrijk Noorwegen, tussen het vasteland en Spitsbergen in.

Lees verder  

IJsberen op Spitsbergen

Bovenaan de voedselketen van het noordpoolgebied staat de onbetwiste koning van de Noordpool, de ijsbeer. IJsberen zijn indrukwekkende roofdieren; de mannetjes kunnen wel 3 meter lang worden en meer dan 800 kilogram wegen. Triest genoeg staan deze dieren vandaag de dag symbool voor de bedreiging van de klimaatverandering. Misschien is het juist wel de combinatie van het ontzag voor deze …

Lees verder  

Dromen van Kvitoya: het meest afgelegen eiland

Tekst en foto’s: Maarten van der Duijn Schouten In 2015 voer ik op een passagiersschip naar Franz-Josef-Land in het Russische arctisch gebied. Ook dat wilde ik al lang, maar liever landde ik nog aan op Kvitoya, een klein eilandje in het uiterste oosten van de Spitsbergen-groep, bijna geheel bedekt onder het ijs en vooral bekend omdat daar de resten van …

Lees verder  

Beste reistijd Spitsbergen

Spitsbergen is geen bestemming voor massatoerisme. Daarvoor is het te bijzonder. De archipel ligt zeer geïsoleerd en is zo ruig dat het eeuwenlang slechts door jagers en walvisvaarders bewoond werd. Recente cijfers van Visit Svalbard tonen een toename van het toerisme op Svalbard. Er waren 60.000 bezoekers die 131.154 overnachtingen boekten (2015). De groei is ook zichtbaar tijdens de donkere …

Lees verder  

Bootreis rond Spitsbergen

Spitsbergen bezochten wij dit jaar begin juli, de zon ging gedurende de gehele reis niet onder. Het is een avontuurlijke vaartocht door het Arctische pakijs en rondom Spitsbergen geworden, waarbij ontmoetingen zijn vastgelegd met ijsberen, walvissen, walrussen en natuurlijk heel veel vogels.

Lees verder  

Naar het einde van de wereld op Spitsbergen

Ben jij het massatoerisme in de Oostenrijkse of Franse Alpen zat en ben je op zoek naar een andere originele winterbestemming? Ga naar Spitsbergen! Deze fascinerende eilandengroep ten noorden van Noorwegen laat in de winter letterlijk alle zintuigen prikkelen. Vier redenen waarom Spitsbergen (ook Svalbard genoemd) op jouw bucketlist moet staan!

Lees verder  

Reizen naar Spitsbergen

Spitsbergen is een van de meest opwindende gebieden in de wereld. Het bekendste eiland uit de eilandengroep Svalbard is de koudste en het dunstbevolkte archipel van Europa. Over het drassige toendralandschap, omgeven door besneeuwde gletsjers en uitgestrekte ijsvelden, struint de bekendste bewoner van het eiland: de ijsbeer.

Lees verder  

Oslo Vinterpark

Wie naar Oslo gaat, kan twee vliegen in één klap slaan. Op slechts 20 minuten afstand van het centrum van de hoofdstad van het land ligt namelijk het Oslo Vinterpark. Je combineert een stedentrip dus supermakkelijk met een wintersportvakantie.

Lees verder  

Outdoorpretpark Trysil

Een trip naar Trysil staat garant voor dagenlang plezier, midden in de natuur, voor iedereen die van actief bezig zijn houdt! Hier zijn alle ingrediënten voor een geslaagde trip aanwezig! Geef je over aan deze vibe van de natuur en geniet vol overgave van dit natural theme park!

Lees verder  

Trysil: Fietsen tussen de pisten

Wie Scandinavië zegt, zegt outdoor. Ook Noorwegen vormt hierop geen uitzondering. Zo transformeert wintersportwalhalla Trysil in de zomer in een mountainbikeparadijs voor jong en oud. De fiets is de beste manier om hier de indrukwekkende omgeving te verkennen, dus laat je meeslepen door het ritme van de Noorse natuur in Trysil!

Lees verder  

Oslo mini-cruise

Een mini-cruise is wat het is. Mini. Maar als je het goed uitkiest maakt het wel een onuitwisbare indruk. Ik waan me op de Titanic: al het hout en rode pluche, de wenteltrap en het statige diner. Als we dan ook nog tussen ijsschotsen door laveren, kan mijn reis niet meer stuk.

Lees verder  

Huskytocht Noorwegen

Enorme weidse met sneeuw bedekte uitzichten, knisperende luchten, zon op je bol, korte dagen, enthousiaste husky’s en gezellige tipi’s waar je kunt opwarmen bij het vuur. Het mooiste van Noorwegen: Welkom in de regio Trøndelag!

Lees verder  

Vakantie Noorwegen 25% goedkoper

In 2016 is een vakantie in Noorwegen dichterbij dan ooit vanwege de aanhoudend lage olieprijzen en de zwakke kroon. Een wintersportvakantie en naar verwachting ook zomervakantie in Noorwegen doorbrengen is daarom 25% goedkoper dan twee jaar geleden.

Lees verder  

Winterwonderland Røros

Ken je zo’n schudbol, met dwarrelende sneeuwvlokjes, rendieren, dennenbomen en besneeuwde huisjes met lichtjes? Ja he! In Røros stap je in deze wereld en heb je continue het idee dat je je in een sprookje bevindt.

Lees verder  

Voss: winterhoofdstad van Fjord-Noorwegen

Winterhoofdstad Voss is momenteel een van dé upcoming skibestemmingen van Noorwegen. Steeds meer wintersporters kiezen voor Fjord-Noorwegen: je vindt er sneeuwzekerheid, ongerepte natuur, kindvriendelijke skiresorts en rustige ruime pistes in alle moeilijkheidsgraden. Bovendien is de regio makkelijk bereikbaar dankzij KLM’s directe vluchten naar Bergen. Voss: winterhoofdstad van Fjord-Noorwegen Op zo’n 1,5 uur rijden van de oude Hanzestad Bergen, ook wel …

Lees verder  

Beleef Noorwegen!

Heb jij het al op je bucketlist staan? Het land van zalm, Vikingen, immense fjorden, hikes, betoverende én adembenemende natuur… Noorwegen is een must! Ik maakte een Noorwegen vlog waarin je dit prachtige land nóg beter zult ervaren.

Lees verder  

Op de Preekstoel

Preikestolen, een van de bekendste uitzichtpunten van Noorwegen, is een absoluut hoogtepunt van je verblijf in Fjord-Noorwegen. Aanschouw spectaculaire uitzichten, wandel op grote hoogte en ervaar de ongerepte natuur!

Lees verder  

Noorwegen in een notendop

Vorige maand reisde ik een maand door Noorwegen, en werd gevraagd door een Noors reismagazine om een interview te geven over onze trip: met alle liefde! Hierbij het artikel en gelijk mijn kick-off als nieuwe blogger en vlogger voor reishonger! Enjoy en tot snel.

Lees verder  

Droombaan: reis(bege)leider

Sommige mensen gruwelen bij de gedachte om wekenlang in een tentje rond te trekken, voor mij totaal niet. Er zijn momenten dat ik de luxe van mijn huis zo wil inwisselen voor weer een maand of twee kamperen. Het reizen, nieuwe indrukken en al die mensen die ik heb leren kennen hebben mijn leven zeker verrijkt.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Noorse fjorden

Op de fjorden kan het weer wisselvallig zijn, met dramatische vergezichten als gevold. Door de felle hoogteverschillen rond de fjorden, worden de doorgaans zoute wateren met zoet water gevoed door watervallen zoals deze. Sommige van die watervallen zijn te bereiken door paden en treden, waardoor je een apart zicht krijgt op het bulderende water. Overal in de fjorden vind je [...] Lees verder  

Lovatnet Meer en Gletsjer

Een van de naar mijn mening grootste verschillen tussen een globetrotter en een massatoerist, is het vermogen van die eerste om ergens stil te staan en te genieten. Het is niet belangrijk of je vandaag of morgen op je eindbestemming arriveert. Het is belangrijk dat je ervaart, dat je voelt. Dat is immers wat je je later zal herinneren. Ik …

Lees verder  

National Tourist Roads

Tegenwoordig zijn een achttiental van die wegen opengesteld voor het publiek. Prachtige, moeilijk berijdbare wegen, die een beetje beter berijdbaar zijn gemaakt door goede wegenbouw en stopplaatsen met uitzichtpunten. Het brengt de oude wegen weer tot leven. De National Tourist Roads. Ik bezocht enkele van die wegen. Atlanterhavsvegen De Altanterhavsvegen, de Atlantische weg, volgt de kust tussen Kårvåg en Bud …

Lees verder  

Håholmen Havstuer Hotel

Bij Reishonger hebben we een voorliefde voor de bijzondere plaatsjes. Zuivere natuur, prachtige vergezichten en liefst zo weinig mogelijk massatoerisme. We houden van verborgen schatten. Het Håholmen Havstuer Hotel voldoet in alle opzichten!

Lees verder  

Op Bezoek in Ålesund

De stad Ålesund. Ik had er wel van gehoord; wat opzoekwerk leerde mij dat de stad verspreid lag over verschillende eilandjes en zoiets als een beroemd Art Nouveau centrum had. Mijn bezoek aan Ålesund bewees dat research je maar een klein beetje kan leren. Je moet het ervaren om het te weten. Ålesund is geweldig.

Lees verder  

The Krystall Hotel in Tromsø

Bekijk het noorderlicht vanuit een drijvende sneeuwvlok! Reizigers die ervan dromen op een comfortabele manier het noorderlicht te zien, krijgen vanaf 2017 de gelegenheid om te overnachten in dit luxe 5-sterren hotel, compleet voorzien van een glazen dak.

Lees verder  

Roadtrip in Noorwegen

Fjorden, sneeuw en noorderlicht. Ik hoef Noorwegen amper te introduceren. Maar wat in die andere seizoenen? Wanneer de wilde bloemen op de hellingen groeien, de fjorden ijs-blauw zijn en de zon schijnt?

Lees verder  

Arctic Race of Norway

Een van de mooiste kustlijnen ter wereld zal deze zomer opnieuw het spectaculaire decor zijn voor ’s werelds meest noordelijke wielerwedstrijd. De Arctische Race van Noorwegen is de enige wielerwedstrijd die plaatsvindt boven de poolcirkel.

Lees verder  

Het Pure Noorden

Tien winterse activiteiten om onvergetelijke herinneringen te creëren in het Pure Noorden. Maak een tocht per hondenslee, een sneeuwscootersafari of ga sneeuwschoenwandelen, ontmoet de Sami, ga op koningskrabsafari en slaap in een traditionele lavvu!

Lees verder  

Finnmarksløpet

Het is bijna tijd voor de start van de meest noordelijke hondeslederace ter wereld! Teams van mens en dier starten in Noord-Noorwegen aan een 500 of 1000 kilometer lange race door een decor van ongerepte natuur, de Finnmarksløpet!

Lees verder  

Verblijven in Bestebakken

Oorspronkelijk was het hotel een traditionele bergboerderij en dat zie je nog. Eigenaresse Lindis bouwde het boerderijhuis en de stal om naar een smaakvol en prachtig ingericht hotelletje. Elke kamer is ingericht in zijn eigen stijl, maar toch verwijzend naar de traditionele Noorse sfeer en stijl. Verblijf Wie in Bestebakken verblijft mag een verwenvakantie verwachten. De kamers zijn erg mooi …

Lees verder  

Expeditie Noordkaap

Voor de toerist van vandaag is de belangrijkste vraag niet meer hoe je er komt, maar wanneer je de Noordkaap bezoekt. Ga je in de winter of in de zomer? Wil je de ruigheid ervaren, met sneeuw, dreigende luchten en kans op het noorderlicht? Of geniet je liever van een picknick op het plateau onder de Middernachtzon?

Lees verder  

De Molden Beklimmen

Grote delen van Noorwegen zijn bebost en vrijwel onbewoond. Dat maakt het uitstekend wandelgebied. De vaak op grote hoogte geleden wandelpaden zijn anders dan wij hier gewend zijn. Werkelijk.

Lees verder  

Sneeuwwandelen op de Lofoten

Sneeuwwandelen op de grillige Lofoten is een bijzonder winters avontuur. Maak je op voor een Arctisch avontuur, meer dan honderd kilometer boven de poolcirkel. Te midden van de grillige witte bergtoppen, rotsachtige fjorden, kleine dorpjes met rode vissershuisjes, de stokvisrekken, het noorderlicht en het spectaculaire kustlandschap.

Lees verder  

NorwayLights

Noorwegen lanceert een gratis app die de beste momenten en weersomstandigheden aangeeft om het Noorderlicht te zien. Op die manier weten toeristen precies wanneer en waar ze moeten zijn om de Aurora Borealis in Noorwegen te kunnen spotten.

Lees verder  

Op het Topje van de Wereld

Op zoek naar rust en stilte, strandden manlief en ik in augustus in Ål. Uiteindelijk bleven we maar twee dagen op onze berg, daar in Noorwegen. Veel te kort. Ik zou er zo kunnen wonen, in die blokhut op de top van de wereld.

Lees verder  

Noorwegen in Beeld

De Fjorden van Noorwegen kenmerken zich in hoge toppen die grenzen aan minstens even diepe waters. Regen- en smeltwater verzamelt zich en stort zich langs de hellingen tot in de Fjorden. Het smeltwater kan grote, vaak gevaarlijke, stroomversnellingen maken. De stenenmannen worden gebouwd op plaatsen waar tijdens de winter de sneeuw het landschap onherkenbaar maakt. Ze zijn er om de [...] Lees verder  

De Snøvegen

Noorwegen is trots op zijn imposante Lærdalstunnel. Een tunnel van bijna 24,5 km lang die de route tussen Oslo en Bergen vergemakkelijkt. Vroeger moest men immers over de toppen van de bergen; een weg die het grootste deel van het jaar gesloten is door sneeuw: de Snøvegen, of sneeuwweg.

Lees verder  

Een nieuw leven in Noorwegen

Rob en Betty overwogen al een tijdje om uit Nederland te vertrekken. In 2006 waagden zij de sprong en begonnen zij een nieuw leven in Noorwegen. Behalve het aanleren van een nieuwe taal en cultuur wachtte hen nog een uitdaging: het gesloten pension Furulund in Røn opknappen en weer tot een succes maken. Reishonger interviewde Betty en Rob over hun avontuur. “Deze ervaring pakken ze ons nooit meer af!”

Lees verder  

The Magical Lofoten

Met gletsjers, fjorden en prachtige stranden biedt Lofoten een betoverend landschap, een geweldige bestemming voor actieve natuurvakanties. De specifieke natuurverschijnselen van elk seizoen en de bijzondere lichtval maken de natuur van de Lofoten bijna magisch.

Lees verder  

Hurtigruten Route 2013

De Hurtigruten Route langs de imponerende kustlijn van Noorwegen staat bij menig Nederlander op het verlanglijstje. Hoewel ieder seizoen zijn eigen specifieke aantrekkelijkheden heeft, is een tocht in de winter langs de besneeuwde bergtoppen extra fotogeniek.

Lees verder  

Zeearenden spotten

Zeearenden worden ook wel “vliegende deuren” genoemd, vanwege hun enorme spanwijdte. Het zijn bijzonder spectaculaire roofvogels. De Lofoten, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen, is een van de beste plaatsen in Europa is om zeearenden te zien.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Lofoten

Op uitnodiging van Visit Norway reisde Reishonger af naar de eilandengroep de Lofoten in noord-Noorwegen! Bekijk hier de bijzondere foto’s van het noorderlicht, de eagle-safari, sneeuwschoenhike en typische Noorse accommodatie! Bonus: Lofoten in de zomer!

Lees verder  

Het goud van de Lofoten

Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten genieten dan ook alom bekendheid vanwege de uitstekende zeevismogelijkheden, de geïsoleerde vissersgemeenschappen en de walvissafari’s.

Lees verder  

Kleinschalig Noorwegen

Regelmatig interviewen wij actieve reizigers die van hun hobby en passie hun werk hebben gemaakt. Deze week sprak Reishonger met Rietje Baas, oprichter en eigenaar van de kleinschalige reisorganisatie Norge Reiser.

Lees verder  

24 uur Noorwegen

Dit is Noorwegen, een van de mooiste landen op aarde, in een video van 2 minuten. Een ruige, ongerepte natuur, met woeste fjorden, kraakheldere meren en ijzige gletsjers.

Lees verder  

Lichtspel in Noorwegen

Prachtige foto’s van het Noorderlicht in Noorwegen; een unieke schouwspel van licht! Als het poollicht zich voordoet zien we vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht en heel zelden is het zelfs vlammend.

Lees verder