Articles

Ontdek Europa per fiets of te voet

Of je nu de voorkeur geeft aan het trappen van de pedalen of het zetten van je eigen wandelpas, Europa biedt een overvloed aan adembenemende bestemmingen voor een onvergetelijke actieve vakantie. Hier zijn enkele van de beste bestemmingen voor zowel fietsvakanties als wandelvakanties.

Lees verder  

Beleef de kerstsfeer van Legoland en Legohouse

Duizenden lichtjes, kraampjes met warme chocolademelk, een schaatsbaan, indoor sneeuwballen gooien en heel veel kerstbomen. Wie in de feestelijke kerststemming wil komen is in Legoland in Denemarken op de juiste plek. Combineer deze winterse beleving met de verscheidenheid aan attracties die in het park open zijn en het is feest voor heel het gezin. Slaap vervolgens in één van de sfeervolle Legoland hotels en begin uitgerust aan creatieve dag in Legohouse. Versier er rond de kerstdagen Legokerstbomen met je eigen creaties, maak een stopmotion met kerstmannetjes of laat al je kerstinspiratie gaan in één van de interactieve Legobouwwerken.

Lees verder  

Strand, zee en surf in Thy National park

Thy National park is het oudste nationale park van Denemarken. Het ligt in het noordwesten van Jutland aan de kust tussen Hanstholm en Agger. Van noord naar zuid is het gebied zo’n 55 km lang en het beslaat 244 vierkante kilometer. Thy is een landschap van duinen, strand en bos. Een wildernis ontstaan door de krachten van zand, zout en …

Lees verder  

Plezier voor het hele gezin in de kop van Denemarken

Actie op de mountainbike Na een reisdagje zijn we aangekomen in Noord-Jutland. Op de kaart zie ik dat dit werkelijk behoorlijk noordelijk ligt. Op dezelfde breedtegraad als Gotenburg. Dat had ik niet gedacht. De energie moet er nog even uit. Gelukkig is dat hier in het noorden niet moeilijk. De omgeving leent zich voor een actieve buitenvakantie. Zo ontdek ik …

Lees verder  

Met het gezin de natuur van Rebild Bakker in

Verken de kleurrijke heuvels Op slechts twee kilometer vanaf ons knusse boshuisje, aan de rand van het stadje Skørping, ligt de ingang van het Rebild Bakker National Park. Dit is één van de zes nationale parken van Denemarken. “Bakker” betekent heuvels in het Deens en dat is direct wat we zien wanneer we door een klein hekje het park binnengaan. …

Lees verder  

Denemarken: actief ontspannen in Kystlandet

Waarom Denemarken? Al meer dan twintig jaar kom ik in Denemarken. Altijd in mei, altijd naar de Oostzeekust. De stilte, de gele koolzaadvelden en de blauwe lucht, de kwetterende leeuweriken: hier komt een mens tot rust. Wandelen langs stille stranden, genieten van de speelse kustlijn, staren naar het kraakheldere zeewater: hier maak ik mijn hoofd leeg. Daarbij: iedere Deen heeft …

Lees verder  

Ontdek de beste fietsbestemmingen in Europa

Europa biedt een overvloed aan adembenemende landschappen, schilderachtige routes en fietsvriendelijke steden die perfect zijn voor avontuurlijke fietsliefhebbers. Of je nu een ervaren wielrenner bent of gewoon van ontspannen fietstochten houdt, er zijn talloze bestemmingen in Europa die je zeker zullen bekoren. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de beste fietsbestemmingen in Europa, waar je kunt genieten van prachtige paden, rijke cultuur en onvergetelijke ervaringen.

Lees verder  

Meivakantietip: LEGOLAND® Billund Resort

Weet je nog niet waar je naartoe wilt in de meivakantie? Denk dan eens aan het LEGOLAND® Billund Resort in Denemarken, want daar is ontzettend veel te beleven voor jong én oud! In dit artikel wil ik je vooral meenemen in het ontstaan van LEGO en LEGOLAND, en wat de ultieme LEGO fan moet ondernemen tijdens een bezoekje aan Billund.

Lees verder  

Top 5 LEGOLAND® Billund Resort

Achtbanen, klimparken, subtropisch zwemparadijs, safaripark, themahotels en natuurlijk heel veel LEGO. Legoland Billund Resort is hét startpunt voor een vakantie in het kindvriendelijke zuid-Denemarken. En je zit er zo! Reishonger tipt de vijf grootste attracties.

Lees verder  

De leukste kids tips voor Denemarken

De leukste kids tips Denemarken voor een vakantie met het hele gezin Zeg je Denemarken, dan zeg je hygge. Helemaal in het zomerseizoen, van mei tot oktober, met de allergrootste Vikingmarkt van Europa, geweldige festivals, actieve workshops bij verschillende musea, ringrijdersfeesten, smullen van zelfgebakken worstjes en eigengemaakte lolly’s en leuke speurtochten door historische kastelen. Tijd om te genieten van de …

Lees verder  

Denemarken – (h)eerlijk onthaasten

In Denemarken begint Scandinavië. Ik hou van de noordelijke landen: veel natuur, veel water, eerlijk eten en nuchtere vriendelijke mensen. Het voordeel van Denemarken? Het is zo lekker dichtbij. Én Denemarken is niet zo groot dus je combineert makkelijk een aantal zaken. Dit keer zoef ik met de trein naar Kopenhagen op het eiland Sjaelland, en neem daar een huurauto …

Lees verder  

Denemarken met kinderen

Wat Denemarken nog meer aantrekkelijk maakt, is de reis ernaartoe. Het land is makkelijk te bereiken met de auto. Ideaal wanneer je met jonge kinderen reist. Bepaal zelf hoe vaak je stopt en reis op jullie eigen tempo. Daarnaast is het fijn om tijdens je verblijf gebruik te maken van je eigen auto. Zo kun je makkelijk het land ontdekken. …

Lees verder  

Een Airbnb experience in Kopenhagen

Iedereen weet inmiddels wel dat je op de website van Airbnb kamers, appartementen en huizen kunt boeken voor een vakantie of stedentrip. Maar wat nog vrij nieuw is, is dat je op de plaats van bestemming ook een Airbnb experience kunt boeken. Toen ik bekeek wat er in de Deense hoofdstad Kopenhagen te doen was, besloot ik zo’n Airbnb experience eens te proberen.

Lees verder  

Roadtrip door Denemarken

Afgelopen zomer pakte ik met mijn gezin de auto in en vertrok voor een uitgebreide roadtrip door Denemarken. Tweeënhalve week waren we onderweg en reden van Zuid-Jutland naar Funen, Kopenhagen en uiteindelijk het eilandje Møn.

Lees verder  

7x fantastische gratis dingen in Kopenhagen

Gekleurde huisjes, hippe wijken en veel bezienswaardigheden, dat is waar ik bij Kopenhagen direct aan dacht. Maar ook: Scandinavische prijzen en dus een lege portemonnee. Gelukkig bleek dit achteraf mee te vallen omdat er genoeg (bijna) gratis dingen te doen zijn in deze kleurrijke, sfeervolle stad.

Lees verder  

Faeröer – het laatste paradijs

De Faeröer eilanden liggen midden tussen IJsland, Schotland en de Lofoten. Er zijn 37 woorden voor mist – ja echt – en het is er in de zomer maximaal 12 graden. Geweldig! Ik was er voor de tweede keer en ik genoot opnieuw van het ruige onbewoonde. En van de stoere bewoners, de papegaaiduikers en de allermooiste mist. Faeröer – ongerepte …

Lees verder  

Tijdwandelen in Aarhus: Den Gamle By

Aarhus kent verschillende parken, plaatsen om te luieren of te picknicken. Maar ook parken met educatie en zelfs een wandeling door de tijd in Den Gamle By, de oude stad. Het is de meest bezochte attractie in Aarhus, een openluchtmuseum met als onderwerp stedelijke geschiedenis en cultuur.

Lees verder  

Bruisend Aarhus, Denemarkens andere stedentrip

Wie op Citytrip en Denemarken zoekt vindt voornamelijk reisjes naar Kopenhagen. En verder staat Denemarken vooral voor natuur, kamperen en gezinsvakanties. En Legoland natuurlijk. Maar er is meer. Ontdek Aarhus, ‘the city of smiles’, in 2017 culturele hoofdstad van Europa.

Lees verder  

Faeröer – voor overlevers

De Faeröer eilanden. Het regent er 300 dagen per jaar, het is er mistig en het is er leeg. Dus ik ga! Het landschap om me heen verandert bij elke stap. Ik duizel boven steile kliffen, word vriendjes met papegaaiduikers en praat met de stoerste bewoner: Jóannes Patursson. Welkom in de leegte…

Lees verder  

Inspiratie: foto’s Faeröer

De Faeröer eilanden zijn magisch. Het licht en de leegte, de kliffen en de zee, het oer-gevoel van opgaan in de natuur. En dan maak je dus foto’s. Veel foto’s. In mijn eerdere reportage vind je er een aantal. In deze special het tweede deel.

Lees verder  

Insider tips voor Møn

Møns Klint met de hoge witte krijtrotsen en het oude beukenbos dat tot op de hellingen groeit, is één van de bekendste natuurgebieden in Denemarken. Een glooiend landschap van groene heuveltoppen, dichte bossen en aan het eind de witte krijtrotsen. Dat is wat je vindt op het Deense eiland Møn.

Lees verder  

Skagen

Daar waar de Noordzee en de Oostzee op elkaar botsen, vormt het strand een puntje dat elke dag in een andere richting wijst. Aan dat puntje vind je de meest noordelijke stad van Denemarken, Skagen. Een kunstenaarsstad waar kunstenaars het perfecte licht kwamen zoeken, en vonden.

Lees verder  

De Margrietroute

In 1991 werd de Margueritruten, de Margrietroute, ingewijd door koningin Margrethe II. Margrieten zijn de lievelingsbloemen van deze vorstin. De route, met ongeveer 3700km aan wegen, leidt je langs de meest pittoreske plaatsjes. Het Deense landschap zoals je het nog nooit zag. Margrieten Wanneer je door Denemarken rijd, kan je er niet naast kijken. Te pas en te onpas zie …

Lees verder  

Parel van Scandinavië

Denemarken, het zuidelijkste deel van Scandinavië, spreekt tot de verbeelding. Het land, dat oorspronkelijk bewoond werd door ruige Vikings, vormt tegenwoordig een brug tussen het verleden en het heden.

Lees verder  

Beeldschoon Denemarken

Voor strandliefhebbers heeft Denemarken kilometers lange stranden, voor visliefhebbers zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om te vissen en natuurliefhebbers komen in Denemarken zeker aan hun trekken. Er zijn veel overeenkomsten tussen Denemarken en Nederland. Binnen de taal, het uiterlijk en het landschap. In Denemarken geen witte stranden, vervallen dorpjes of hoge bergen.

Lees verder