Safari in Amboseli

Tijdens een reis door Kenia -land van de big five, uitgestrekte landschappen, en springende Masai- lokt voor veel reizigers ook een bezoek aan de Kilimanjaro, in buurland Tanzania. Om de hoogste berg van Afrika in volle glorie te aanschouwen, hoef je helemaal niet de grens over te steken. Vanuit het Amboseli National Park in Kenia is het uitzicht op de berg volgens velen zelfs mooier dan vanuit Tanzania.

Safari in Amboseli National Park, Kenia

Droog landschap

Het landschap van het Amboseli park is typisch Afrikaanse savanne; deze regio kent veel droge maanden, waardoor er in de droge aarde weinig vegetatie groeit. Aan de andere kant voedt het smeltwater van de Kilimanjaro de waterbronnen in het park en de moerassen die vol nijlpaarden en watervogels zitten. Dat er weinig regen valt is lastig voor de dieren, maar een voordeel voor reizigers op safari, want door de uitgestrekte landschappen, met slechts hier en daar een boom, is het wildlife makkelijk te spotten.

Amboseli, Annemarie Elfring

Olifanten

Wildlife dat je hier gegarandeerd zult zien, zijn olifanten. In dit park kun je vrij gemakkelijk dichtbij komen voor je fotoshoot. Tegen een achtergrond van de besneeuwde Kilimanjaro steken de reuzen met hun flapperende oren en zware slagtanden nog imposanter af. Met een beetje geluk zie je een hele kudde, waarin het oudste vrouwtje de overige dames aanspoort om door te lopen met hun kroost. Leg af en toe je camera ook even weg en laat op je inwerken waar je bent. De warme Afrikaanse lucht kriebelt in je neus, een briesje strijkt langs je gezicht en je hoort het geritsel van impala’s in de struiken. Een Afrikaanse safari beleef je met al je zintuigen.

Safari in Amboseli National Park

Het Amboseli National Park kun je zelf bekijken met de bouwstenen van Riksja Kenia, onderdeel van de reisorganisatie Riksja Travel. De reisspecialisten helpen je graag met het plannen van je individuele reis.

Martijn
  1. RiNIque zegt:

    Kilimanjaro is situated in what is now Tanzania because Queen Victoria presented the mountain to her grandson, the German Emperor because, she is quoted as saying, “Wilhelm likes everything that is high and big”. This popular version has been up to now reflected in many publications. In history books it is used as an example of the arbitrary way the colonial powers established their frontiers on the African continent. The story of Victoria and Wilhelm is sentimental, but it does not correspond to the facts. Victoria, as we will see later, had nothing to give away and Wilhelm nothing to receive considering that in 1886, when the fate of Mount Kilimanjaro was decided, his grandfather was the Emperor and not Wilhelm; indeed his own father, the Crown Prince, still awaited his turn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>