Zuid-Amerika

Genesteld tussen de Grote Oceaan, het Caribisch gebied en de Stille Zuidzee, is Zuid-Amerika een continent van superlatieven. Je vindt er het grootste regenwoud en de grootste rivier ter wereld, de hoogste bergketen buiten Azië, idyllische stranden, uitgestrekte woestijnen, witbesneeuwde toppen, watervallen, unieke dieren en adembenemende attracties als Machu Picchu en Salar de Uyuni. Wissel de indrukken van de grote steden af met de stilte en rust van de open vlaktes en doe een drankje met de locals.

Zuid-Amerika is dé plek voor liefhebbers van de mañana-mentaliteit. Het hele continent ademt een relaxed sfeertje en heeft alles wat je zoekt: paradijselijke stranden, bergmeren, ijzige landschappen, brede woestijnen, zoutvlaktes, afgelegen eilanden als de Galapagos en Paaseiland, dichte jungles, watervallen en eeuwenoude nederzettingen.

Zuid-Amerika heeft tegen de 400 miljoen inwoners. Brazilië is het meest volkrijke land.

Reishonger in Zuid-Amerika:

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Zuid-Amerika

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

De koninklijke behandeling in Teresina

Teresina, een Braziliaanse stad die alle toeristen overslaan maar waar ik misschien wel de beste tijd van mijn leven heb gehad. Ik heb hier de meest gastvrije mensen ooit ontmoet en vind het dus onterecht dat deze stad wordt overgeslagen door de toeristen. Al is het maar omdat ze hier een van de allergrootste parades ter wereld hebben. Een week voor carnaval vindt in Teresina namelijk de zogenaamde Corso plaats: een enorm feest met een wereldrecord-brekende optocht.

Lees verder  

Met TUI naar Suriname

TUI Nederland heeft haar aanbod reizen naar Suriname fors uitgebreid. Deze fantastische bestemming voor een veelzijdige en afwisselende vakantie wordt op deze manier voor meer vakantiegangers bereikbaar.

Lees verder  

Nederland ontvluchten in Bolivia

In Bolivia heb ik veel moois heb gezien en gedaan. Het meest afgelegen land van Zuid-Amerika, ver weg van huis. Dat had ik toen nodig. Twee maanden lang heb ik echter tevergeefs geprobeerd Nederland te ontvluchten. Steeds kwam het Hollandse me achterna, zoals in hoofdstad Sucre, waar ik in restaurants belandde met erwtensoep, broodjes pindakaas en bitterballen op het menu. Geen ontkomen aan, die Nederlanders…

Lees verder  

De Colombiaanse Cariben

Op papier hoort Providencia bij Colombia, maar in de praktijk is er weinig Colombiaans, of Zuid-Amerikaans aan te ontdekken. Het is een Caraïbisch eiland in al zijn facetten en volgens de inwoners zien zij alleen aan hun paspoort dat ze Colombiaan zijn. Het is zo’n plek waar je onrustig kan worden van de rust.

Lees verder  

Tambopata Amazone reservaat

Tambopata National Reserve ligt op de grens van Peru en Bolivia, daar waar de rivieren uit de Andes naar het immense Amazonegebied stromen. Door de hoogteverschillen, verschillende vochtigheidsgraden en temperatuurverschillen is dit een zeldzaam gebied op aarde waar de hoogste graad van biodiversiteit aanwezig is.

Lees verder