Zuid-Amerika

Genesteld tussen de Grote Oceaan, het Caribisch gebied en de Stille Zuidzee, is Zuid-Amerika een continent van superlatieven. Je vindt er het grootste regenwoud en de grootste rivier ter wereld, de hoogste bergketen buiten Azië, idyllische stranden, uitgestrekte woestijnen, witbesneeuwde toppen, watervallen, unieke dieren en adembenemende attracties als Machu Picchu en Salar de Uyuni. Wissel de indrukken van de grote steden af met de stilte en rust van de open vlaktes en doe een drankje met de locals.

Zuid-Amerika is dé plek voor liefhebbers van de mañana-mentaliteit. Het hele continent ademt een relaxed sfeertje en heeft alles wat je zoekt: paradijselijke stranden, bergmeren, ijzige landschappen, brede woestijnen, zoutvlaktes, afgelegen eilanden als de Galapagos en Paaseiland, dichte jungles, watervallen en eeuwenoude nederzettingen.

Zuid-Amerika heeft tegen de 400 miljoen inwoners. Brazilië is het meest volkrijke land.

Reishonger in Zuid-Amerika:

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Zuid-Amerika

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Torotoro: Bolivia’s best kept secret!

Wil jij naar een geweldig mooie plek waar nog weinig tot geen toeristen zijn, maar waar je wel meer dan welkom bent? Ga dan naar Parque Nacional Toro Toro: de upcoming backpackspot van Bolivia waar je grotten, kloven, rotsformaties en dinosaurussporen kunt bezichtigen.

Lees verder  

Het minst toeristvriendelijke land ter wereld?

Bolivia het meest toeristonvriendelijke land ter wereld? Volgens het World Economic Forum in 2013 in ieder geval op het aspect ‘houding van de lokale bevolking tegenover toeristen’. Ik was destijds in het land en heb geprobeerd te achterhalen in hoeverre deze uitverkiezing terecht is.

Lees verder  

De verschillende Inca Trails

Ga je naar Peru, dan wil je Machu Picchu zien. Deze prachtige Inca stad kun je via verschillende routes bereiken. De bekendste trektocht van Peru is zonder twijfel de 45 kilometer lange Inca Trail. Maar de Inca Trail is populair en daardoor soms moeilijk te boeken. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Machu Picchu leiden. Bijvoorbeeld de Salkantay Trail en de Lares Trail: beide zijn beeldschoon, minder druk en de natuur is ongerept. Reden genoeg om kennis te maken met wat alternatieve wandeltochten.

Lees verder  

Peru: proef jij de lokale specialiteiten?

Culi Cavia Dan is er natuurlijk de met zorg kaalgeplukte en gebakken cavia (of ‘cuy’). Een delicatesse, zelfs voor Peruaanse begrippen een dure traktatie. Niet aan iedereen besteed. Zelf krijg ik de connotatie met een gemarineerd rattenlijkje niet snel weggewuifd. En dan de smaak.. Er zit niet veel vlees aan, dus het is een hoopje botjes waar men dan maar …

Lees verder  

Salar de Uyuni: een must in Bolivia

Vroeg opstaan, kortademigheid door sterke toename in hoogte (+4000m), goed gezelschap, een Spaanstalige of deels Engelstalige gids, heerlijk eten en de meest fantastische landschappen die ik ooit zag! Deze ervaring in een 4×4 jeep met een te gekke groep en leuke gidsen staat zeer zeker in mijn top drie so far! Deze tour mag je niet missen!

Lees verder