Oceanië

Oceanië is een groot continent, willekeurig gedefinieerd, waarbij de Stille Oceaan, eerder dan landgrenzen, de verschillende naties verbindt.

Oceanië is de thuisbasis van glinsterend witte stranden, kokospalmen die zwaaien in de wind, prachtige koraalriffen en ruige vulkanische eilanden die uit de blauwe oceaan stijgen.

Reishonger in Oceanië:

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Oceanië

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Sweet as, mate!

Dan heb ik het over Aotearoa, het land van de lange witte wolk. Maori voor Nieuw-Zeeland. Het land met oneindige reismogelijkheden. Hier een paar tips om je reis onvergetelijk te maken en een boel foto’s om je lekker te maken.

Lees verder  

Boreang Campground

Overnachten op een afgelegen kampeerplaats Uiteindelijk rijden we de richting uit waar de lichten vandaan komen. Wat zullen we aantreffen? We hebben op deze route tot zover al heel vaak benoemd dat we waarschijnlijk niemand zullen tegenkomen, het tegendeel wordt bewezen. Susan springt uit het busje en loopt richting de twee oude mannen die diep in het bos aan het …

Lees verder  

Low Isles; paradijs in het hoge noorden

Low Isles is de bestemming waar de boot iedereen voor een dagje heen brengt. Dit stukje paradijs op een uurtje varen van de kust voor Port Douglas in het hoge noorden van Australië is hét plekje voor de snorkelaar of duiker onder ons.

Lees verder  

Nieuw-Zeeland per heli

Het borrelt en het sist om me heen. ‘Keep out’ staat bij een hekje midden in het park. De kokende modder is levensgevaarlijk. De stad stinkt naar zwavel, maar inmiddels, na drie dagen, ben ik eraan gewend. Varens zijn zo groot als palmbomen (ja echt) en het is hier zo vulkanisch als het maar kan. De aarde spuugt van alles omhoog …

Lees verder  

Een roadtrip van Sydney naar Brisbane

De rit van Sydney naar Brisbane is verreweg de populairste route voor roadtrips in Australië. Deze duizend kilometer lange reis brengt je langs schilderachtige plaatsjes en perfecte stranden. Er is zoveel te beleven aan de oostkust van Australië dat het soms moeilijk is om keuzes te maken.

Lees verder