Noord-Amerika

North America consists of three large nations and one large island territory: Canada, United States of America, Mexico and Greenland.

With a surface area of 24,221,490km² (9,351,969 square miles), between the Pacific Ocean and the Atlantic Ocean and to the north of South America. North America’s highest point is Alaska’s Mount McKinley, which rises to 6,194m (20,320 ft) above sea level. There are also seven smaller nations at its southern extreme (collectively known as Central America), around two dozen island nations and territories of various sizes in the Caribbean, and one isolated French territory off the Canadian Atlantic coast.

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Noord-Amerika

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Let’s play ball!

American sports Sport is een onderdeel van de Amerikaanse cultuur. En dan met name de typisch Amerikaanse sporten die in Europa eigenlijk weinig populariteit genieten. Het is niet alleen het bezoeken van een wedstrijd, het is een belevenis. Vier sporten zijn uitermate populair. Het is zeker aan te raden om een wedstrijd van één van de vier populaire sporten te …

Lees verder  

Howdy Houston!

Houston is een interessante stad waar je zeker een paar dagen kunt vertoeven. Verken Downtown, bezoek musea en waan je in de ruimte.

Lees verder  

Rondreis door Canada

Elanden en beren spotten in Algonquin Provincial Park, de wereldberoemde Niagara Falls in Ontario bewonderen en wandelen door bekende steden als Toronto en Vancouver. Wil je dit allemaal beleven in één vakantie? Het kan met een rondreis door Canada met TUI! Boek een groepsrondreis en ontdek vele hoogtepunten onder leiding van een gids of reis op eigen tempo met een huurauto. Wat je ook kiest, in Canada beleef je een absolute droomvakantie!

Lees verder  

Indrukwekkende natuurverschijnselen in Utah

Een roadtrip door de VS staat op menig bucketlist. Welbekend zijn de staten Californië, Arizona, Florida en New York. Maar heb je weleens aan Utah gedacht? Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden vond ik de rode rotsformaties in Arches National Park!

Lees verder  

6x Deep South voor avonturiers

1. ‘Haunted City’ Savannah, Georgia De plantagehuizen, Spaanse mossen en begraafplaatsen met vervallen grafstenen in Savannah geven je het idee dat je op een filmset bent beland. En dat is ook zo! Forrest Gump stapte in Savannah op de bus en Clint Eastwoods Midnight in the Garden of Good and Evil gaf haar de bijnaam ‘Haunted City’. De geruchten dat …

Lees verder  

5x Mayaruïnes in Mexico

1) Chichén Itzá Chichén Itzá is de bekendste Mayasite van Mexico en uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is heel toeristisch, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Het hoogtepunt is El Castillo, een piramide van 30 meter hoog. De symboliek in dit gebouw is fantastisch. Zo zijn er in totaal 365 treden, één voor elke dag van het …

Lees verder