Noord-Amerika

North America consists of three large nations and one large island territory: Canada, United States of America, Mexico and Greenland.

With a surface area of 24,221,490km² (9,351,969 square miles), between the Pacific Ocean and the Atlantic Ocean and to the north of South America. North America’s highest point is Alaska’s Mount McKinley, which rises to 6,194m (20,320 ft) above sea level. There are also seven smaller nations at its southern extreme (collectively known as Central America), around two dozen island nations and territories of various sizes in the Caribbean, and one isolated French territory off the Canadian Atlantic coast.

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Noord-Amerika

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

24 uur in Austin

Dat Austin anders is dat de doorsnee Texaanse stad weten we inmiddels. Keep Austin weird. En verder? Genoeg te doen eigenlijk. Wat als je nu maar 24 uur in Austin hebt?

Lees verder  

Austin; het buitenbeentje van Texas

De skyline is bescheiden met een handjevol hoge torens. Bijna een miljoen inwoners telt de stad tegenwoordig. Razendsnel groeit de bevolking. En het aantal bezoekers. Naast haar imago als een creatieve en vrijzinnige stad presenteert Austin zich nu met name als muziekstad. Jason vertelt me dat er iedere avond van de week enkele tientallen live optredens te vinden zijn. “The …

Lees verder  

Relaxt en voordelig naar de highlights van New York: hoe dan?!

Zo veel te doen in New York, en zo weinig tijd! Geen paniek. Wij zijn er geweest en geven je de beste tips en trucs voor een relaxte en voordelige citytrip New York! Is het slim om een “Unlimited Ride” pas voor de metro te kopen? Is een New York CityPASS nou echt zo voordelig? Wij helpen je en geven je de beste tips!

Lees verder  

IJsland én New York! Hoe een stopover je reis nóg leuker maakt

Een stopover is vaak onvergetelijk. Al zou je dat wel willen. Uren wachten op drukke luchthavens. Of juist als een olympisch sporter van Gate 1 naar Gate 39 rennen omdat die overstaptijd nét even te krap is. Maak van je stopover een belevenis, door er bewust eentje in je reisschema op te nemen. Bijvoorbeeld in IJsland, op weg naar New York! Een unieke combinatie.

Lees verder  

Typisch Texas

Over cowboys, geweren, barbecueën en rodeo. Texas kan zijn wat je zou verwachten. Maar soms moet je goed zoeken. De Lone Star State (ooit was het onderdeel van Mexico, daarna een onafhankelijk land) kent veel diversiteit.

Lees verder  

Reizen naar Oost-Canada? Zeven keer waarom!

Canada is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als natuurbestemming. En terecht! In je eigen huurauto heb je veel vrijheid, terwijl je langs tal van meren en bergen rijdt. Veel reizigers zijn fan van West-Canada, waar je de Rockies hebt en beren en walvissen kunt spotten. Maar wist je dat je ook walvissen kunt spotten in Oost-Canada? En ook hier wandel je door bossen en vaar je over meren, bijvoorbeeld in het rustige Algonquin Park. En in het oosten bezoek je ook nog eens diverse steden met Engelse en Franse flair.

Lees verder