Maak tijdens je volgende vakantie kennis met het gastvrije en veilige Oman. Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch schiereiland rijk is. Je kunt kiezen uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap van het Sultanaat zal je elke keer verbazen: van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Beauty has an address: Oman

Snelst groeiende toeristische bestemming

De United Nations World Tourism Organization (UNWTO) heeft bekend gemaakt dat Oman op de 16e plek van snelst groeiende toeristische bestemmingen ter wereld staat. Oman is het enige Arabische land wat op deze lijst staat. De rijke culturele en archeologische attracties en de mogelijkheden voor toeristen zorgen voor deze mooie plek op de lijst. Het totaal aantal toeristen dat wereldwijd afreisde naar Oman is vergeleken met vorig jaar met 17% gestegen.

bevolking van Oman

De bevolking van Oman is van oudsher zeer open en gastvrij.

Oman op nr. 9 meest veilige reisbestemmingen

Het sultanaat Oman staat in de top 10 van meest veilige landen om op reis te gaan volgens het “Travel & Tourism Competitiveness Report” van het World Economic Forum. Met een notering op de 9e plek, scoort Oman beter dan Nederland, dat op nummer 17 staat.

Ga je mee op avontuur in Oman?

Het ruige landschap van Oman biedt perfecte mogelijkheden voor het beoefenen van de klimsport. Niet voor niets is Oman hier al jaren een populaire bestemming voor. Er zijn veel klimwanden met verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes te vinden, van eenvoudig tot vergevorderd. Sommige routes, waaronder bij Jebel Misht, zijn maar liefst 1000 meter hoog.

Wadi Bani Khalid in Oman

De Wadi Bani Khalid is een bekende wadi in de Al Sharqiyah regio in Oman.

Dankzij professioneel sportklimmer, Read Macadam, heeft Oman zich ontwikkeld tot een uitstekende plek voor sportklimmen. “The Valley of Giants”, “Hadash” en “Wadi Bali Khalid” zijn enkele van de populaire klimbestemmingen van Oman. Vooral Wadi Bani Khalid, gelegen ten zuid-oosten van Muscat, biedt de actieve reiziger uitstekende mogelijkheden voor onder meer klimmen en canyoning.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan een prachtig filmpje over The Valley of Giants.

Watersporten in Oman

De ongerepte en schitterende onderwaterwereld is misschien wel het best bewaarde geheim van Oman. In de wateren rondom Muscat kunt u op zo’n twintig verschillende plekken duiken, maar ook snorkelen is hier een ongekende beleving. In het zeereservaat van de nabijgelegen Daymaniyat eilanden treft je prachtige koraalriffen en ’s zomers kan je er manta’s (roggen), zeeschildpadden en zelfs walvissen tegenkomen. Maar er is meer: naast duiken kan je op en in de wateren van Oman ook snorkelen, kayakken, zeilen en zelfs kitesurfen. Legio mogelijkheden dus!

Duiken in Oman

Het Sultanaat Oman is een relatief nieuwe duikbestemming en er wordt nog weinig gedoken.

Masirah Island: Een speeltuin voor kite surfers

In mei/juni start het kitesurfseizoen op Masirah Island. Op Masirah Island staat vooral tijdens de zomermaanden een sterke wind, maar het hele jaar is dit een goede bestemming voor surfers die ook op zoek zijn naar de echte, authentieke Arabische cultuur en ongerepte plekjes waar de zon het hele jaar schijnt. Je vindt hier de perfecte surfomstandigheden op adembenemende stranden, met vlak water én golven. Ontmoet hier de meest vriendelijke en behulpzame mensen die hun vredige en traditionele cultuur altijd hebben behouden.

Masirah Island

Oman ontwikkelt zich rap als unieke wind- en kitesurf bestemming.

Wandelen in het Al Hajargebergte

De natuur in Oman is ontzettend veelzijdig: groene wadi’s, parelwitte stranden, ruige bergen, woestijnlandschappen en een nog ongerepte onderwaterwereld. Door deze veelzijdige natuur en het milde klimaat zijn er genoeg mogelijkheden om er tijdens je verblijf in Oman actief op uit te trekken. Denk bijvoorbeeld eens aan fiets- en wandeltochten in het imposante Al Hajargebergte.

Berggeiten in Oman

Wandelen in de Jebel Shams: de Omaanse Grand Canyon. Onderweg zie je veel roofvogels, hagedisjes en berggeiten.

Het Al Hajargebergte in het noordoosten van Oman is de perfecte uitvalsbasis voor een dagtocht of meerdaagse wandeling. Het terrein met vele hellingen en bergtoppen is zeer afwisselend. U vindt hier minstens dertig uitgezette routes met een totale lengte van honderden kilometers. Er zijn wandelpaden voor ieder niveau; van beginners tot gevorderen. Naast wandelen, is het ook mogelijk om te mountainbiken in het Al Hajargebergte. Vanuit Al Hamra worden er door professionele instructeurs verschillende mountainbike- en fietsexcursies georganiseerd. Ontdek tijdens een excursie de omliggende traditionele dorpen en verken zelf het uitdagende terrein.

Oman met een gids verkennen.

Op pad met onze gids Mehammed.

Plan je reis door Oman

Een rondreis per auto is een uitstekende manier om de hoogtepunten van Oman te verkennen. Kies je voor een autoroute langs de mooiste groene en waterrijke wadi’s die Oman rijk is? Een afwisselende tocht naar het bergachtige hoge noorden? Of juist het tropische zuiden? Een trip langs de mooiste bezienswaardigheden of een adembenemende route door de bergen? Plan hier je route!

Of check het actuele aanbod bij Middenoostenreizen.com, dé reisspecialist op het gebied van reizen naar Oman.

Deel je reishonger:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Places in Oman

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Oman: een fata morgana

Tropische oases, wadi’s, witte moskeeën, groene bergen en heerlijke zandstranden. Magische middeleeuwse steden, wuivende dadelpalmen, goud zand en groene zeeschildpadden. Oman is een sprookjeswereld waar je veel van de bekende Arabische bezienswaardigheden kan vinden máár zeker ook veel verrassende paradijselijke plekjes!

Lees verder  

Musandam, het andere Oman

Musandam is een Omaanse exclave, omringd door de Arabische Emiraten, met een boeiende geografie en een natuur die geheel anders is dan die je in de rest van Oman vindt.

Lees verder  

Cool in Oman

Het is hartje zomer en de temperaturen liegen er niet om. Ondanks het warme weer zijn er genoeg manieren om koel te blijven en reizen door Oman. Vier tips om cool te (ver)blijven in Oman deze zomer.

Lees verder  

Rust en harmonie in Oman

Oman ligt in een onrustige regio. In buurland Jemen heerst de chaos, evenals in andere landen in het Midden-Oosten. In Oman vind je geen wolkenkrabbers, geen grote glazen verlichte tempels van luxe en hebzucht en geen megalomane skibanen zoals in naburige golfstaten. Oman kiest een eigen weg en die is er een van beschaafde harmonie.

Lees verder  

Een fotospecial – Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid ligt in de Sharqiyah woestijn en is genoemd naar de lokale clan. Jadekleurige meertjes liggen aan de voet van steile rotskliffen en de poelen zijn altijd gevuld met water. Onder de Omani’s is het een populaire bestemming. Behalve baden komen ze ook picknicken. En selfies maken, die cultuur is ook in Oman doorgedrongen. Het begin van de wadi …

Lees verder  

Oman – woestijnen en oases

Een woestijn is niet alleen maar zand. Als je kijkt naar de definitie van een woestijn betreft dat slechts de hoeveelheid neerslag. Er zijn ook woestijnen in koudere zones. En slechts een klein deel van de woestijnen is zandwoestijn, waarvan de Sahara natuurlijk de bekendste is. Ook Oman voldoet niet helemaal aan het standaard beeld van de woestijn. We nemen je mee langs oases, wadi’s en dromedarissen.

Lees verder