Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is een wereld vol tegenstrijdigheden: rijkdom, olie, armoede en twisten om geloof en macht. Ondanks de voornamelijk negatieve berichtgeving over deze regio zijn er gelukkig nog genoeg landen in het Midden-Oosten die veilig te bezoeken zijn.

Reisadvies Midden-Oosten

Een aantal landen in het Midden-Oosten zoals Iran en Jemen zijn minder toegankelijk voor toeristen. En door de onrust in Irak en Syrië worden reizen naar deze landen niet aangeraden. Maar er zijn nog genoeg andere bestemmingen om jezelf te verliezen in de wereld van duizend-en-één-nacht. Reizen naar het Midden-Oosten bieden je uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, historische steden, souks met geurige kruiden en antieke paleizen met prachtige reliëfs. Reis mee naar de schatkamer van de geschiedenis!

Rondreizen in het Midden-Oosten is bijzonder en een onvergetelijke ervaring! Maak kennis met het eindeloos fascinerende Israël, waan je een koopman langs de zijderoute in Jordanië, wandel door oude soeks in het ultramoderne Dubai of ontdek groene oases in Oman. Laat je betoveren door het Midden-Oosten!

De culturele rijkdom en de afwisseling van landschap zorgen ervoor dat iedere reis in het Midden-Oosten weer een belevenis is.

Bestemming Dubai

De meeste mensen denken bij Dubai aan de iconische bezienswaardigheden zoals Burj Al Arab, Burj Khalifa en de Dubai Mall. Er zijn nog veel meer attracties en ervaringen te beleven in deze stad variërend van het verkennen van de woestijn tot de mooie stranden en actieve watersportactiviteiten. Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft de stad veel te bieden en de gastronomie in Dubai wordt internationaal geroemd en heeft een wereldklasse niveau.

Stranden in Dubai

Aan zon, zee en strand geen gebrek in Dubai .

Bestemming Oman

Tijdens een bezoek aan de meest zuidelijke regio van Oman mag zeker een bezoek aan de witte en uitgestrekte zandstranden van de kust van Salalah niet op het programma ontbreken. De bekendste en mooie stranden van de regio Dhofar zijn Al Maghsayl, Raysut, Al Hafah, maar ook de kustlijn van de gebieden Taqah, Mirbat en Sha zijn erg populair.

De meeste stranden zijn ongerept en kijk ook niet vreemd op als je de enige op het strand bent. Ga je aan het begin van de avond naar het strand, dan zal je ongetwijfeld veel Omani tegenkomen die graag in de koelte van de avond spelletjes spelen of de dag bespreken onder het genot van een kopje Kawha (koffie met kardemon) en dadels.

Oman landschap

Naast stranden kan je in Oman ook genieten van het verrassend groene landschap.

Lees hier meer over bestemming Oman.

Bestemming Iran

Als reisbestemming zal je niet snel aan Iran denken. Toch zijn westerse toeristen van harte welkom en visa worden gewoon verstrekt. Onze blogger Jessica bezocht onlangs Iran en schreef een prachtig reisverhaal over Iran.

Ik kan iedereen aanraden naar Iran te gaan!

Ik kan iedereen aanraden naar dit prachtige land te gaan!

Bestemming Jordanië

Het mysterieuze Jordanië heeft uitgestrekte natuurgebieden, mooie duiklocaties aan de Rode zee en wadi’s door de enorme woestijn. Maak kennis met de Zijderoute, de rijke cultuur en bezoek onder meer Amman, de verborgen stad Petra, Aqaba en de ruïnes van Jerash.

Jordanië ligt op het kruispunt van de oosterse en westerse beschaving

Petra in Jordanie

Diep verscholen in de woestijn van Zuid-Jordanië ligt de eeuwenoude stad Petra.

Deel je reishonger:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Places in Midden-Oosten

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Dwars door Pakistan

Nee, vrolijk ben ik niet geworden van 2000 km dwars door Pakistan. Bij elke verkeersdrempel moet het verkeer in beide richtingen worden stilgelegd om de Jaguar zo schuin mogelijk over de drempel te loodsen, niet altijd lukt dat. Dan staat de auto weer compleet muurvast op het chassis in het toch al chaotische verkeer. Helaas zijn er ontelbare drempels bij de roadblocks, controleposten en tolpoorten. Honderden bewapende politiemannen hebben ons begeleid door dit land.

Lees verder  

Van Dubai naar Jemen

Nog steeds vind je in de suq in Jemen veel heerlijk geurende mirre. Ik heb daarvan voor de rest van mijn leven voldoende ingeslagen om af en toe mijn gasten thuis te plezieren met een lekker geurtje op de hete kolen. In deze blog gaan we via Oman op weg naar Jemen. Relaxen in Dubai Na verscheping van onze Land …

Lees verder  

Jemen, een parel in Arabië

Met een Landrover Defender trekken we door deze parel in Arabië. Onze gids is verliefd op Jemen en woont er als Nederlander al 30 jaar. Ondanks de grote rotzooi op straat, de zwaar gesluierde vrouwen, waarmee je als man geen contact kunt leggen en de altijd qat-kauwende luiwammesende mannen. Misschien maakt liefde blind, maar Bram weet wel iets van zijn passie voor dit land op ons over te dragen.

Lees verder  

Dubai: stad van de records

Dubai, de stad van de records. Alles moet groter, hoger en beter. Denk alleen al aan de Burj Khalifa, die met z’n 828 meter het hoogste gebouw ter wereld is. Wil je verliefd worden op een stad die 2,7 miljoen inwoners telt, met ruim 200 verschillende nationaliteiten? Lees dan verder op Reishonger!

Lees verder  

Alle Dagen Libanon

Soms schuilt er in grappen die via sociale media de ronde doen heel wat waarheid. Ik was in Beiroet toen ik onderstaand kaartje tegenkwam op Facebook. Mijn Libanese vrienden en ik kwamen niet meer bij van het lachen. Vooral vanwege de ironie: vijftien jaar bloedige burgeroorlog, nooit losgekomen van het beeld dat het land gevaarlijk is en is nu op …

Lees verder  

Cool in Oman

1. Zoek de verkoeling op in de bergen Oman heeft vele spectaculaire bergen, ‘de groene bergen’ Jebal Akhdar en ‘berg van de zon’ Jebal Shams zijn de populairste. In Jebal Akhdar is het gemiddeld 15 graden koeler vergeleken met Muscat. Juist in de zomermaanden is een bezoek meer dan aan te raden vanwege de rijke oogst die dan plaatsvindt. Inclusief …

Lees verder