Duitsland

Onze buren hebben het goed voor elkaar. Niet alleen wonen ze in een land vol met prachtige bosgebieden en rivieren, ook heeft het land een aantal van de leukste en mooiste steden van Europa. Met als hoogtepunt Berlijn is Duitsland een land dat iedereen een keer zou moeten bezoeken. Tip: bezoek de Duitse steden in de winter, wanneer de gezellige kerstmarkten gehouden worden.

Berlijn

Berlijn is één van de populairste steden binnen Europa. Het is een stad met een geweldig fascinerende historie, maar tegelijkertijd ook heel modern. Bepaalde aspecten van de tragische geschiedenis zijn nog altijd in de stad terug te vinden, zoals delen van de Berlijnse Muur, de Alexanderplatz, de Reichstag en Checkpoint Charlie. Toch is het tegenwoordig ook een van de hipste steden als het gaat om uitgaansgelegenheden. De mensen zijn vriendelijk en het stikt er van de leuke en interessante plekken. Jongeren komen naar Berlijn om een aantal avonden goed te stappen, van technoclubs tot cocktailbars. Cultuurliefhebbers zijn in Berlijn ook op de juiste plek. In de vele musea en galerieën raak je niet snel uitgekeken.

Citytrips

Er liggen zoveel interessante steden in Duitsland, die vanuit Nederland allemaal gemakkelijk te bezoeken zijn, dat een stedentrip een goede optie is om de Duitse steden te leren kennen. Een aantal van de bekendste citytrip steden zijn onder meer Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, München en Keulen. Allen hebben ze hun eigen interessante architectuur en cultuur. Het zijn prima steden om te gaan shoppen, met zowel internationale winkelketens als lokale boetiekjes.

Natuurgebieden

Niet alleen biedt Duitsland genoeg plaatsen voor een leuke stedentrip, ook de natuur van het land is prachtig. Je kunt er hiken, biken, bergbeklimmen, kajakken en skiën. Het gebied rond Beieren is hier heel geschikt voor, net als het Zwarte Woud in het zuidwesten.

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Duitsland

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Fijn fietsen in winters München

Laagseizoen Met haar 1,3 miljoen inwoners is München de derde grootste stad van Duitsland. Zo voelt het eigenlijk helemaal niet. Liefkozend noemde de Münchenaren hun stad Millionendorf. Het dorp met haar dik miljoen inwoners. Een aantal dat dagelijks toeneemt. En de vele toeristen die de stad bezoeken. München is populair. Met name vanaf half september barst de stad tijdens het …

Lees verder  

Up-coming Hamburg

We reisden af naar het hippe up-coming Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland. De stad die altijd in de schaduw leek te liggen van grote zus Berlijn, is de laatste jaren flink omhoog gekropen in de toplijsten van must-visit’s in Duitsland. Lees hier inside tips van locals!

Lees verder  

Palmenparadijs onder de zon

Thermen & Badewelt Euskirchen In 2015 opende Thermen & Badewelt Euskirchen de deuren. Elke dag kunnen 2.500 mensen dit complex bezoeken. Het geheel doet groots aan, en dat is het qua mogelijkheden ook, maar toch heerst er een ontspannen en intieme sfeer. Je kunt een bezoek brengen aan de Vitaltherme & Sauna en dit bezoek kun je uitbreiden met een …

Lees verder