Azië

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent 'land van de opkomende zon'!

Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent (44,4 miljoen km²). Het telt de meeste inwoners (circa 4 miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten: droge woestijnen en vochtige regenwouden, de hoogste en laagste punten (de Himalaya en de Dode Zee), eeuwige sneeuw en tropische stranden.

Veel geografische kenmerken van de planeet zijn ontstaan door vulkanische activiteit, die in Azië de verschrikkelijkste natuurrampen hebben veroorzaakt die de wereld ooit heeft aanschouwd. In veel Aziatische landen, als Japan, China, Indonesië en de Filipijnen, leeft de bevolking in voortdurende angst voor natuurgeweld.

Het ‘dak van de wereld’, zoals de Himalaya ook wordt genoemd, strekt zich uit over Pakistan, India, Nepal, Tibet (China) en Bhutan.

Azië heeft van oudsher grote rijken gekend en is niet zo versnipperd als Europa.

Reishonger in Azië:

Deel je reishonger:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Places in Azië

Lees Meer  

Information

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Markten saai? Niet in India!

We hebben 9 waanzinnige Indiase markten verzameld inclusief tips voor het proeven van typisch Indiaas eten. #1 Chandni Chowk, Old Delhi Misschien wel de bekendste, grootste en meest hectische outdoor bazaar is Chandni Chowk in het oude Delhi, bij het beroemde Rode Fort. Deze markt is een overdonderende plek waar alles in geuren en kleuren op je afkomt. Gedroogd fruit, …

Lees verder  

De 5 mooiste metrostations van Moskou

De metro van Moskou heeft stations vormgegeven als paleizen. Het zijn parels verborgen onder de grond! Een middagje metro hoppen in Moskou hoort dan ook gewoon bij een bezoek aan deze bijzondere stad. Dit zijn de 5 mooiste metrostations van Moskou: Majakovskaja, Teatralnaja, Plosjtsjad Revoljoetsi, Beloroesskaja en Kievskaja.

Lees verder  

Visum aanvragen voor Vietnam

Als ervaren backpacker reis ik al meer dan 12 jaar over de hele wereld. Ik heb tijdens de voorbereiding van mijn rondreis door Vietnam veel gehad aan de tips en reisverhalen van anderen. Op mijn beurt deel ik mijn reistips over Vietnam. Dit keer over een belangrijk onderwerp, waar zoveel informatie over te vinden is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet; het visum voor Vietnam.

Lees verder  

Het rotsklooster van Gar

Na een bezoek aan het in een rivierbocht gelegen van de rivier gelegen Gaden klooster wil ik ook een nog wat afgelegener plek bezoeken. Gar, een klooster dicht bij de grens met de Tibetaanse autonome regio, een grens die je als buitenlander helaas niet over mag.

Lees verder