Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent van de wereld, ook in de bevolking. Er wonen meer dan een miljard mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde Wereld.

Afrika beslaat zo’n 20% van de totale landoppervlakte van de aarde. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.

De Sahara

De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en beslaat bijna een derde van heel Afrika. In de Sahara is zo heet en droog, dat als het regent, de regendruppels vaak verdampen voordat ze de grond raken.

De Kilimanjaro

De hoogste berg in Afrika is de Kilimanjaro, gelegen in het noordoosten van Tanzania, nabij de grens met Kenia. De Kilimanjaro staat in een savannelandschap, met in het noorden het nationaal park Amboseli. Er zijn zes routes gemarkeerd om de Kilimanjaro te beklimmen, waarvan de duur varieert van vijf tot negen dagen. Voor elke route dient een pas en een gids aangevraagd te worden. Onderweg zijn diverse accommodaties voor overnachtingen, waaronder diverse grotten.

Reishonger in Afrika:

Deel je reishonger:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Places in Afrika

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Kilimanjaro beklimmen? Deze route is het meest geschikt voor beginners

De Kilimanjaro is de grootste op zichzelf staande berg ter wereld. Het is echter niet de meest uitputtende of gevaarlijkste berg om te beklimmen. Gelukkig voor beginners kun je via zes verschillende officiële routes de vulkaan beklimmen. Als je geïnteresseerd bent om de tocht aan te gaan voor de eerste keer, kies dan voor de Lemosho route. Wij leggen uit waarom.

Lees verder  

Zambia – leven in de bush

Edjan en Robyn van der Heide vertrokken 15 jaar geleden naar Zambia. Om er hun eigen Mukambi Safari Lodge te starten. Mét twee jonge kinderen. Want in Zambia beleef je nog het echte Afrika. Safari is nog een avontuur, je slaapt tussen leeuwen en je weet nooit zeker of een game drive iets gaat opleveren. Wilde dieren hebben er de …

Lees verder  

Zambia – puur Afrika

Zambia is puur. Het echte Afrika. Waar safari geen dierentuin is. Waar ik slaap tussen leeuwen en waar tijd niet bestaat. ’s Nachts brullende leeuwen en neushoorns, echte Afrikaanse zonsopkomst, een olifant die een reusachtige rivier overzwemt. En natuurlijk ga ik vliegen over de machtige Victoria Falls, met een ultralight!

Lees verder  

Ontdek de woestijn van Marokko

Marokko heeft genoeg waanzinnige gebieden, steden en dorpen om naartoe te gaan. Maar welke plekken je ook aandoet, één hoogtepunt mag je sowieso niet overslaan tijdens een rondreis door Marokko. En dat is de woestijn. Want als je Marokko zegt, zeg je de Sahara en die vind je bijvoorbeeld in de buurt van Zagora, waar je vanaf Marrakech gemakkelijk naartoe kunt reizen. Er zijn verschillende manieren om de woestijn te ontdekken. Ga op avontuur met een 4×4 of stap op een mountainbike. Maak een rit op een kameel en overnacht in een nomadenkamp.

Lees verder