Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent van de wereld, ook in de bevolking. Er wonen meer dan een miljard mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde Wereld.

Afrika beslaat zo’n 20% van de totale landoppervlakte van de aarde. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.

De Sahara

De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en beslaat bijna een derde van heel Afrika. In de Sahara is zo heet en droog, dat als het regent, de regendruppels vaak verdampen voordat ze de grond raken.

De Kilimanjaro

De hoogste berg in Afrika is de Kilimanjaro, gelegen in het noordoosten van Tanzania, nabij de grens met Kenia. De Kilimanjaro staat in een savannelandschap, met in het noorden het nationaal park Amboseli. Er zijn zes routes gemarkeerd om de Kilimanjaro te beklimmen, waarvan de duur varieert van vijf tot negen dagen. Voor elke route dient een pas en een gids aangevraagd te worden. Onderweg zijn diverse accommodaties voor overnachtingen, waaronder diverse grotten.

Reishonger in Afrika:

Deel je reishonger:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Places in Afrika

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Victoria Falls

Victoria Falls Eenmaal geland op de zeer kleine luchthaven, kan je aanschuiven voor een visum. Aangezien iedereen die van het vliegtuig komt langs hetzelfde houten bureautje moet om een visum te krijgen, sta je hier wel even. Best zorg je ervoor dat je Zimbabwaanse dollars bij je hebt. In principe kan je ook geld afhalen met een Mastercard, maar deze …

Lees verder  

Foto’s van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika – land van contrasten Zuid-Afrika is prachtig. En vreselijk tegelijk. Het is maar hoe je er naar kijkt. Ik kom er graag en zie de mooiste natuur. Maar ook de grootste armoede in de uitgestrekte townships. Ik zie de mooiste kleuren, maar ook de meest grauwe shacks. Een land van uitersten. En daarom voor fotografen zo boeiend. Never a dull …

Lees verder  

Hoogtepunten van de Atlas

De afwisselende Atlas Het Atlasgebergte heeft een enorm gevarieerd aanbod voor zowel cultuur als natuurliefhebbers en wordt door de oorspronkelijke bevolking – de Berbers – dan ook niet voor niks ‘Adrar en Dren’ genoemd, wat ‘Gebergte der Gebergten betekent. Het gebergte valt in te delen in drie regio’s, de Anti-Atlas, Midden Atlas en de Hoge Atlas. De Anti-Atlas is een …

Lees verder